SEGRE

EMERGÈNCIES BALANÇ

El gran foc va causar danys a 187 propietaris lleidatans

1.490 hectàrees de Maials, Llardecans, la Granadella i Bovera

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran incendi de la Ribera d’Ebre i Ponent, que va arrasar 5.046 hectàrees, ha causat danys en terrenys agrícoles i forestals de 187 propietaris lleidatans, segons va fer públic ahir el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, després de la reunió que va mantenir amb els alcaldes dels municipis afectats (Maials, Llardecans, Bovera i la Granadella), els presidents dels consells comarcals del Segrià i de les Garrigues, la Cambra de Comerç, la comunitat de regants del Segrià Sud i un representant la Generalitat per les línies d’ajuts.

Concretament, el foc va arrasar 1.490 hectàrees de terreny de 76 propietaris de Maials (423,21 ha), 70 de Llardecans (580 ha), 36 de Bovera (476) i cinc de la Granadella (10,5). Crespín també va explicar que “el ministeri d’Agricultura, si ho sol·licita la Generalitat, destinarà entre 500.000 i 750.000 euros a la neteja de la zona afectada per l’incendi per evitar l’erosió i la pèrdua del terreny”.

Per la seua banda, l’alcalde de Maials i president del Segrià, David Masot, va dir que “volem que el pla de xoc es posi en marxa com més aviat millor, ja sigui de la Generalitat o de l’Estat”. Va recordar que “s’ha de netejar la zona cremada per evitar que s’acabi abandonant”.

Imatge de la reunió ahir al migdia a la subdelegació.

Imatge de la reunió ahir al migdia a la subdelegació.MAITE MONNÉ

tracking