SEGRE

INSTITUCIONS CONSTITUCIÓ

PSOE i PAR tanquen un pacte per governar junts a la comarca

El ple s’ha convocat d’aquí a una setmana, el dia 22 de juliol

Imatge d’arxiu del consell comarcal del Baix Cinca a Fraga.

Imatge d’arxiu del consell comarcal del Baix Cinca a Fraga.J. D

Creat:

Actualitzat:

PSOE i PAR governaran junts la comarca del Baix Cinca durant els pròxims quatre anys. Així ho van anunciar ahir a la tarda els socialistes, al firmar l’acord que els atorga la presidència i reserva la vicepresidència per als aragonesistes. El PSOE, la formació majoritària amb deu dels vint-i-cinc escons de l’ens comarcal, ha elegit l’alcalde de Saidí, Marco Antonio Ibarz, per rellevar el també socialista Evaristo Cabistañ com a president. Els tres vots del PAR consoliden una ajustada majoria absoluta, davant els dotze que sumen el PP (amb nou), Compromís per Fraga (dos) i l’únic edil de Ciutadans.

La comarca celebrarà demà el ple que posarà fi al mandat de Cabistañ, i aquest dilluns que ve se celebrarà la sessió per constituir el nou ple comarcal.

El pacte entre PSOE i PAR fixa prioritats de cara als pròxims quatre anys com la residència per a la tercera edat, establir un servei de transport públic comarcal, potenciar la formació professional i impulsar un fons de “vertebració comarcal” com a mitjà per combatre la despoblació rural.

tracking