SEGRE

TURISME INFRAESTRUCTURES

El sòl urbanitzable de Vallfosca, de nou a subhasta mentre el Govern estudia reduir-lo

L’administració concursal de Martinsa obrirà la licitació a l’octubre després d’un intent fallit || Territori presenta aquest mes la proposta per revisar a la baixa plans urbanístics “no viables” al Pirineu

Imatge d’arxiu de la primera promoció d’habitatges inacabats vinculats a Vallfosca a Espui.

Imatge d’arxiu de la primera promoció d’habitatges inacabats vinculats a Vallfosca a Espui.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sòl urbanitzable de la immobiliària Martinsa Fadesa a Espui tornarà a sortir a subhasta a l’octubre, després d’una primera licitació que va quedar deserta l’any passat. Així ho va anunciar ahir l’administració concursal, mentre que el web dedicat a liquidar actius de l’empresa ha publicat fitxes informatives sobre les parcel·les en venda en aquest nucli de la Torre de Capdella. Formen part de Vallfosca Mountain Resort, el projecte d’un gran complex turístic que preveia més d’un miler d’habitatges destinats a segones residències, un camp de golf, hotels i una estació d’esquí a la muntanya de Filià.

Aquest nou intent de vendre els terrenys de Martinsa a Espui arriba mentre la Generalitat estudia reduir i fins i tot suprimir aquest i altres sectors edificables a les comarques de muntanya. És una cosa que planteja en el marc d’un pla per revisar plans urbanístics considerats “no viables”, el primer esborrany dels quals es presentarà la setmana que ve a la comissió d’Urbanisme del Pirineu (vegeu les claus).

El pla de la Generalitat no ha rebut encara l’aprovació inicial, i encara es desconeix quines mesures proposa a Espui, però ja té efectes sobre els terrenys de Martinsa. S’inclouen en una moratòria que impedeix concedir llicències per edificar-los i aprovar nous plans urbanístics a la zona. Aquesta restricció estarà vigent fins que el Govern decideixi si és viable construir a la zona. Aquesta limitació se suma a les que pesen ja des de fa anys sobre aquests terrenys i que compliquen qualsevol obra. Tal com adverteixen els administradors concursals, la construcció d’edificis en un dels dos sectors urbanitzables està condicionada a completar abans el més proper al poble; i els dos estan subjectes al seu torn a fer de forma paral·lela les pistes inacabades d’esquí a Filià.

tracking