SEGRE

DIPUTACIÓ NOU GOVERN

L'expresidenta Perelló, al capdavant de Tributs i Rufach dirigirà l'IEI

JxCat i Esquerra reparteixen les carteres al nou govern de la Diputació

Perelló amb el president de la Diputació, Joan Talarn (ERC).

Perelló amb el president de la Diputació, Joan Talarn (ERC).AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta de la Diputació i actual diputada provincial de JxCat, Rosa Maria Perelló, serà al capdavant de l’organisme de Tributs de la corporació provincial, i la nova vicepresidenta segona, Estefania Rufach (ERC), dirigirà l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Els dos partits, socis al govern, ja perfilen els nous càrrecs, que inclouran la portaveu del grup de Junts, Rosa Pujol, com a responsable del patronat de Turisme, i el republicà Carles Gibert al capdavant del patronat de Promoció Econòmica.

Al marge dels organismes autònoms, el grup de JxCat ja ha decidit el repartiment d’algunes de les àrees de govern. El vicepresident primer, Jordi Latorre, ocuparà l’àrea de Cooperació Municipal, i per la seua part Eloi Bergós serà el diputat d’Acció Territorial. Així mateix, Francesc Sabanés assumirà Noves Tecnologies, Ramon Cònsola serà el responsable de l’àrea de Medi Ambient i de les finques agrícoles propietat de la Diputació i Paco Cerdà serà el diputat d’Escoles Especials.

El vicepresident tercer, Antoni Navinés, serà a la taula de l’àrea de polítiques per al Pirineu, que serà compartida amb Esquerra.

Els republicans encara han de decidir qui assumirà les àrees de Presidència (que inclourà Cooperació Internacional), Recursos Humans, Recursos Patrimonials, Vies i Obres. Esquerra Republicana assumirà el complex de la Caparrella i la impremta de l’ens provincial.

El Conselh Generau d’Aran nomena tres nous vicesíndics El ple del Conselh d’Aran va aprovar ahir el nou cartipàs, que nomena tres vicesíndics un mes després que el nou síndic, Paco Boya (UA), prengués possessió del càrrec. Laconselhèra Maria Vergés ocuparà la primera vicesindicatura; i, per la seua banda, Juan Antonio Serrano i Francisco Bruna seran vicesíndics segon i tercer, respectivament. En aquesta sessió es van aprovar les retribucions i indemnitzacions, amb rebaixes en les quantitats a cobrar per assistir a plens i reunions d’òrgans col·legiats (vegeu SEGRE de dissabte).

tracking