SEGRE

MUNICIPIS FINANÇAMENT

El Govern formalitzarà en “breu” el PUOSC amb una inversió de 250 milions

La portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va avançar ahir que en “breu” el Govern formalitzarà una nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i convocarà noves línies de sub· vencions per a obres municipals per primera vegada des de l’any 2014, quan es van interrompre els ajuts per a inversions locals. Aquest pla tindrà una vigència de cinc anys i un valor de 250 milions d’euros, que es podran actualitzar a l’alça en funció de la disponibilitat pressupostària del Govern. “Es recupera la capacitat inversora al món local.”

També va valorar la reducció “dràstica” del deute de la Generalitat amb els ajuntaments. Segons va detallar, a començaments de l’any 2017 el deute de la Generalitat amb els ens locals era de 571,7 milions d’euros, dels quals 383,4 corresponien al deute de la secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, dada que suposa el 67 per cent del total.

Actualment, el mes de juny del 2019 el deute de la Generalitat amb els ens locals és de 68.916.146,37 euros, dels quals 16.068.802 corresponen a la Secretaria d’Administracions Locals, un 23,32% del total. Budó també va destacar l’impuls d’un increment d’un 3,4% del Fons de Cooperació Local.

tracking