SEGRE

TURISME BALANÇ

Hotels del Pirineu, amb quasi un 60% menys d'ocupació per la cancel·lació del Doctor Music

La primera quinzena de juliol han comptat amb el 30% de les places ocupades entre setmana i l’habitual és el 70% || El festival va retirar 1.500 reserves a l’anul·lar-se i no s’han pogut tornar a cobrir

Imatge d’una barca baixant per la nova rampa de la presa de l’Hostalet.

Imatge d’una barca baixant per la nova rampa de la presa de l’Hostalet.PHOTOSET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels del Pirineu han perdut fins a un 60% d’ocupació els dies d’entre setmana durant la primera quinzena de juliol a causa del trasllat del Doctor Music d’Escalarre al circuit de Montmeló i la posterior cancel·lació. El certamen s’havia de celebrar de l’11 al 14 de juliol al Sobirà i la promotora va anul·lar les 1.500 reserves hoteleres a Esterri, la Guingueta, Espot, Alt Àneu i Escaló després del canvi de seu. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar ahir que “aquestes places van ser reservades durant un any i ara se n’han cobert molt poques”. Castellarnau va apuntar que l’habitual durant les dos primeres setmanes d’aquest mes és que de dilluns a divendres hi hagi una ocupació d’entre el 60% i el 70% i aquest any s’han reservat entre el 30% i el 40% de les places. No obstant, els caps de setmana d’aquesta primera quinzena s’han registrat ocupacions d’entre el 85% i el 95% als hotels del Pirineu. Per a la resta del mes preveuen un augment pel que fa al nombre de reserves i arribar fins al 60% de dilluns a divendres. Per la seua part, la presidenta de la Federació de Càmpings, Marta Cortina, va apuntar que els establiments més pròxims a la zona del festival Doctor Music tampoc han pogut cobrir totes les reserves que es van cancel·lar per l’anul·lació del certamen. Tanmateix, Castellarnau va apuntar que una de les excepcions a les baixes dades d’ocupació als hotels és la zona de Sort, on durant el mundial de piragüisme es van registrar reserves que van arribar fins al 95% de les places. Aquest certamen esportiu també va animar les reserves per als esports d’aventura. El responsable de les empreses del sector al Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que les altes temperatures i la nova rampa de la presa de l’Hostalet van afavorir un augment pel que fa al nombre de clients.

Cortina va assegurar que els bungalous han estat al 80% d’ocupació durant els caps de setmana. A partir del 20 de juliol aquests allotjaments vorejaran el ple i aquestes dades es mantindran fins a finals d’agost. Per la seua banda, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va apuntar que aquests establiments han comptat amb una ocupació del 50% al pla i del 70% al Pirineu.

Talarn va afegir que el model turístic s’ha de basar en la qualitat, la sostenibilitat i la responsabilitat. La nova vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, serà la primera dona a ocupar el càrrec i va afirmar que seguirà treballant en la promoció de Lleida, “recolzant els nostres municipis en l’àmbit turístic, com una eina cada vegada més important de desenvolupament econòmic i social”. Lleida compta amb 72.600 places d’allotjament i el patronat preveu rebre aquest estiu 615.000 turistes que generaran 1,7 milions de pernoctacions.

El Patronat de Turisme celebra aquest any el trenta aniversari El Patronat de Turisme compleix avui trenta anys de la seua creació. El president de la Diputació, Joan Talarn, va explicar que “és necessari continuar treballant amb esforç i en col·laboració amb els diferents agents implicats en la promoció turística per seguir donant a conèixer la nostra realitat, el nostre paisatge, la nostra cultura, la nostra identitat i la nostra gent”.

tracking