SEGRE

AIGÜES TRACTAMENT

L'ACA aprova la planta depuradora de Torrefarrera i Torre-serona

Permetrà sanejar les aigües de més de 4.000 veïns d’aquestes dos poblacions

Imatge del dipòsit municipal d’aigua potable d’Alfarràs.

Imatge del dipòsit municipal d’aigua potable d’Alfarràs.AJUNTAMENT D’ALFARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat definitivament la planta de depuració d’aigües residuals i els col·lectors en alta de Torrefarrera-Torre-serona, que permetran sanejar les aigües de més de 4.000 veïns d’aquestes poblacions. Actualment, Torrefarrera ja disposa de dos plantes de tractament d’aigües residuals, una a la partida de Malpartit i una altra que dóna servei a la meitat del polígon industrial. D’altra banda el projecte del nou equipament preveu una inversió de més de 5,5 milions d’euros i donarà servei als veïns de Torrefarrera, a l’altra meitat del polígon industrial, a més dels veïns de Torre-serona.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va apuntar que actualment ja s’han finalitzat les expropiacions dels terrenys pels quals passarà la canonada que unirà les dos poblacions així com l’abocament de les aigües tractades al Reguer Gran. La planta es construirà al municipi de Torre-serona. En un altre ordre de coses, les obres s’iniciaran aquest mateix any després d’almenys una dècada d’anunciar el projecte.

Alfarràs cobrirà el dipòsit municipal d’aigua potable

L’ajuntament d’Alfarràs ha tret a licitació les obres per cobrir el dipòsit municipal d’aigua amb un pressupost de 110.000 euros. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va apuntar que abans del novembre s’han d’iniciar les obres per no perdre una subvenció de l’ACA de 45.000 euros. Garcia va dir que la xarxa de distribució d’aigua perd el 48% del subministrament i que cobrir el dipòsit és una de les accions necessàries per revertir la despesa en la gestió de l’aigua, ara en mans d’una de concessionària.

tracking