SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Profanen de nou el cementiri del Palau i l'ajuntament hi instal·la càmeres

Els Mossos investiguen la destrossa de deu creus més i demanen la col·laboració ciutadana

L’alcalde del Palau, Francesc Balcells, i un operari de la brigada valorant les destrosses.

L’alcalde del Palau, Francesc Balcells, i un operari de la brigada valorant les destrosses.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passada matinada uns desconeguts van profanar de nou el cementiri del Palau d’Anglesola. Aquesta vegada es van destrossar deu creus més del conjunt del cementiri, segons va explicar l’alcalde, Francesc Balcells. La matinada de dilluns a dimarts se’n van profanar vuit. Davant d’aquests fets, el consistori va instal·lar ahir mateix dos càmeres de videovigilància i va tancar l’accés al recinte perquè els agents de la policia científica poguessin portar a terme la investigació.

Per la seua part, el consistori també va enviar a totes les cases del municipi del Palau d’Anglesola una circular sol·licitant la col·laboració ciutadana per trobar els responsables de la profanació. “Això va més enllà d’una criaturada i la policia ens adverteix que els actors poden ser del poble mateix, per la qual cosa hem demanat col·laboració als veïns”, va explicar Balcells. “Si els autors són joves del poble els pares deuen saber si van sortir a la nit.” Segons el primer edil, l’objectiu és tancar el cercle i delimitar cada vegada més els possibles responsables d’aquests “macabres” fets.

D’altra banda, el consistori treballa en la redacció d’una ordenança per regular aquest tipus de faltes d’incivisme municipal, que cada any costa al Palau d’Anglesola al voltant de 30.000 euros, aproximadament. Segons va assenyalar Balcells, la policia no descarta cap hipòtesi, des d’un acte vandàlic d’estiu fins a la celebració de jocs de rol o fins i tot satànics al cementiri ja que també es van trobar espelmes cremades i trencades pel recinte.

tracking