SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Adjudiquen les obres de l'escola El Vinyet de Solsona

Segon concurs després d’un recurs contra l’últim

Imatge on s’ubicarà el nou centre educatiu a Solsona.

Imatge on s’ubicarà el nou centre educatiu a Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública Infraestructures.cat ha adjudicat per 5,2 milions d’euros les obres de l’escola El Vinyet de Solsona després que el procés de licitació tingués diverses demores per un recurs presentat l’any passat pel Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya i l’Associació Catalana d’Empreses Constructores d’Obres Públiques contra el plec de clàusules de licitació i alguns criteris d’adjudicació. L’empresa pública va haver de repetir el concurs i finalment s’ha adjudicat la construcció del nou centre a la capital del Solsonès. La previsió és que el centre estigui en funcionament el curs 2020-2021. Els treballs duraran un any i mig.

El nou edifici d’El Vinyet, ubicat a la zona coneguda com la Cabana del Màrtir, acollirà més de 250 alumnes i quinze professors i tindrà una sola línia. Tindrà una superfície construïda de 3.000 metres quadrats i es proveirà amb energia sostenible. El col·legi comptarà amb plaques fotovoltaiques i calderes de biomassa, perquè l’objectiu és que l’energia que consumeixi el centre la produeixin al mateix equipament. El nou edifici se situarà al carrer Francesc Ferrer i Guàrdia. A Solsona hi ha dos col·legis més de Primària, Setelsis (que és públic) i Arrels (concertat).

Actualment el col·legi ocupa un immoble municipal i un espai de barracons al carrer Pedraforca de la ciutat. La construcció d’un nou centre educatiu és una antiga reivindicació del centre, que ha estat demanant des de fa més d’una dècada (2007) que es construeixi aquest nou equipament educatiu. Malgrat els recursos i les demores que ha patit el futur col·legi d’El Vinyet, es mantenen els terminis perquè el curs 2020-2021 el centre sigui totalment operatiu i estigui en servei.

tracking