SEGRE

El president del Consell Comarcal del Segrià s'abaixarà el sou

Masot cobrarà un 10% menys que l’antecessora, en un govern amb dos vicepresidències davant les tres del mandat anterior, la primera per a Esquerra i la segona per a JxCat

David Masot, alcalde de Maials, va prendre possessió ahir com a president per JxCat al consell del Segrià.

David Masot, alcalde de Maials, va prendre possessió ahir com a president per JxCat al consell del Segrià.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Segrià votarà avui el nou cartipàs, que preveu reduir les tres vicepresidències del mandat anterior a només dos. La primera estarà en mans d’Antoni Bosch, regidor d’ERC a Rosselló; la segona serà per a Joan Carles Garcia, alcalde de JxCat a Alfarràs.

LES CLAUS

  • Consell del Segrià. El consell del Segrià sotmetrà avui a aprovació el cartipàs, que preveu dos vicepresidències i sis àrees de govern. El president, David Masot (JxCat), cobrarà un 10% menys que la seua antecessora, Maria José Invernón. Les vicepresidències seran per al regidor de Rosselló Antoni Bosch (ERC) i per a l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia (JxCat). 
  • Cartipassos. El ple d’Agramunt va aprovar ahir el cartipàs. El consell de la Noguera, que presideix l’alcalde d’Algerri (Miquel Plensa), tindrà tres vicepresidències. Seran per a Anna Maria Calvís, Xavier Terré i Ester Guarné. 
  • Diputació. La corporació provincial contractarà a través de convocatòries públiques els directors dels organismes autònoms i altres directius de la Diputació.

El nombre de vicepresidències no serà l’únic que es reduirà: el president, David Masot (JxCat), cobrarà un 10% menys que la seua antecessora, María José Invernón. La seua retribució serà de 55.000 euros bruts a l’any, davant dels 61.000 fins ara. Les àrees de govern passaran de les quatre actuals a sis, amb la creació d’una àrea de Promoció Econòmica i Turisme (fins ara competència d’Hisenda); i una altra de dedicada a Cultura, Joventut i Esports, que fins al moment formava part d’Educació. El nou govern de JxCat i ERC espera donar d’aquesta manera més impuls a aquestes matèries.

Així mateix, Agramunt va aprovar ahir el cartipàs, que comptarà amb quatre tinences d’alcaldia i una comissió de coordinació formada per tot el govern. El consell de la Noguera també va donar el vistiplau al cartipàs, que estableix que les vicepresidències seran per a Anna Maria Calvís, Xavier Terré i Ester Guarné.

Directius de la Diputació

D’altra banda, la Diputació contractarà mitjançant convocatòries públiques els directors dels organismes autònoms i altres directius de la corporació provincial. Així ho van corroborar fonts del nou govern d’ERC i JxCat, que van indicar que les normes de la institució així ho exigeixen des del mandat anterior. S’ha de recordar que, el 2018, es va portar a terme una primera convocatòria per cobrir aquestes places que, finalment, va ratificar als seus càrrecs directius que ja havien estat nomenats de forma directa per decret a l’inici del mandat.

tracking