SEGRE

POLÍTICA ALIANCES

JxCat governarà Alpicat amb PSC i Cs al no aconseguir un pacte amb ERC

L’alcalde, Joan Gilart, s’assegura així la majoria als plens davant el rebuig de la resta de grups || L’edil socialista i la de Ciutadans tindran regidories al govern

L’alcalde de JxCat, Joan Gilart (centre, de blau), Teresa Mayoral (extrem esquerre) i l’edil de Cs, Cristina Latorre (extrem dreta).

L’alcalde de JxCat, Joan Gilart (centre, de blau), Teresa Mayoral (extrem esquerre) i l’edil de Cs, Cristina Latorre (extrem dreta).AJUNTAMENT D’ALPICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple d’Alpicat votarà dimarts el nou govern municipal, en què JxCat, la formació més votada amb cinc dels tretze edils del consistori, rebrà el suport de la regidora de Cs, Cristina Latorre; i la del PSC, Teresa Mayoral. Formaran així una majoria estable davant sis edils a l’oposició: tres d’ERC, dos d’Alpicat es Mou (AesM) i un de la CUP. Aquest serà un dels pocs municipis lleidatans on independentistes comparteixen govern amb socialistes; i l’únic en què ho faran amb Ciutadans.

Així ho va confirmar ahir l’alcalde, Joan Gilart (JxCat), que va explicar que aquest acord arriba després de contactes sense èxit per formar govern amb la resta de grups: primer amb ERC, després amb AesM i, finalment, amb les formacions amb un sol edil: CUP, PSC i Cs. Només les dos últimes, va afegir, van respondre de forma positiva a l’oferta de formar govern. “No seria ètic allargar la mà a tothom i després retirar-la precisament a qui l’accepta”, va argumentar. Gilart va assenyalar que es tracta d’una col·laboració en qüestions municipals i que cada formació actuarà d’acord amb la pròpia ideologia en temes com mocions independentistes.

El nou cartipàs municipal atorga a Cs les àrees d’Economia i Dona; i la socialista assumirà les de Sanitat i Polítiques Socials. Les dos rebran una retribució de 10.500 euros bruts a l’any per una dedicació del 28% de la jornada laboral. A part d’elles, només el primer tinent d’alcalde, de JxCat, tindrà un salari, amb una dedicació del 80%. Els altres tres edils d’aquesta formació ocuparan també tinences d’alcaldia i cobraran per assistir a plens i reunions una quantitat similar a l’any a les dos sòcies de govern. Pel que fa a les juntes de govern, Cs i PSC hi assistiran com a convidades, amb veu però sense vot.

La distància entre JxCat i la resta de forces independentistes a Alpicat va quedar patent en el ple d’investidura, fa un mes. Els republicans es van postular per a l’alcaldia i, amb suport de AesM i la CUP, es van quedar a només un vot d’aconseguir-la. Al no aconseguir ERC la majoria absoluta, Gilart va ser reelegit amb cinc vots al liderar la candidatura més votada.

tracking