SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Les obres de l'abocador de Riba-roja passen el primer examen del Govern

Inspectors verifiquen si la planta reuneix els requisits mínims en el termini de la llicència || Edils del Segrià i la Ribera d’Ebre neguen que els compleixi

Els edils contraris a l’abocador de Riba-roja, ahir a l’exterior del recinte de les obres.

Els edils contraris a l’abocador de Riba-roja, ahir a l’exterior del recinte de les obres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l’abocador de Riba-roja es van sotmetre ahir al primer examen de la Generalitat. Inspectors hi van anar per verificar si el complex reuneix els requisits mínims per començar a funcionar, tal com va declarar davant del Govern el promotor, la firma Lestaca (vegeu SEGRE d’ahir). L’autorització ambiental li donava fins dimecres per complir aquestes condicions bàsiques i la inspecció havia de comprovar si l’empresa ho ha fet dins del termini. Fora del recinte, onze alcaldes i regidors del Segrià i de la Ribera d’Ebre es van concentrar per expressar el seu rebuig de l’abocador, assegurar que dista d’estar preparat per funcionar i reclamar al departament de Territori que declari extinta l’autorització.

Fonts pròximes al procés de verificació van indicar que els inspectors de la Generalitat i els representants de l’empresa van firmar una acta que no recollia incidències ni objeccions a les obres examinades. La resolució oficial, tanmateix, s’haurà de plasmar en un informe que podria estar enllestit en les pròximes setmanes. Mentre que els contraris a l’abocador destaquen que bona part està inacabat, el promotor assegura que ha conclòs el mínim necessari que fixa la llicència. La inspecció arriba després de setmanes de treballs durant les vint-i-quatre hores del dia per intentar reunir a temps els requisits mínims d’operació. La firma ha declarat a la Generalitat haver-los complert, malgrat haver hagut de desallotjar les obres dos vegades mentre va estar actiu l’incendi que va arrasar la Ribera d’Ebre i es va estendre al sud del Segrià i les Garrigues.

tracking