SEGRE

SERVEIS SOCIETAT

El banc d'articles per a persones amb discapacitat ajuda 25 usuaris

Fins a 37 elevadors, llits articulats i altres articles per fomentar l’autonomia

El banc està situat en un local al costat del banc d’aliments.

El banc està situat en un local al costat del banc d’aliments.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 25 veïns de la Seu d’Urgell i de la comarca han evitat haver de comprar grues elevadores per mobilitzar persones en situació de dependència i incapacitat física, arnesos, cadires de dutxa o llits articulats elèctrics, gràcies a l’entrada en funcionament, a començaments de l’any passat, del primer banc de productes de suport de l’Alt Urgell. La iniciativa, que vol aportar solucions temporals a aquelles persones que no tenen accés a productes imprescindibles com també ho són les cadires de rodes o els caminadors, funciona a través de cessions i fins a la setmana passada n’havien comptabilitzat un total de trenta-set.

La gestió va a càrrec de tècnics del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Ur-gell (CAPAU) i recentment han ampliat el catàleg de productes al posar també a disposició de les persones empadronades a la comarca crosses, elevadors per accedir al sanitari, sistemes d’incorporació i suports per al llit, lupes, rampes per millorar els accessos i taules auxiliars o per a la banyera.

A més de promocionar i potenciar l’autonomia personal dels veïns amb discapacitat o en situació de dependència, l’administració també vol afavorir la reutilització i el reciclatge de productes de suport, perquè aquests objectes tinguin una vida més llarga i més útil.

Les cessions funcionen a través de l’entrega prèvia de fiances que són abonades al tornar els productes, mentre que el termini és de sis mesos, encara que té la possibilitat de prorrogar-se.

El manteniment de tot el material que es pot trobar al banc de productes de suport va a càrrec des de fa algunes setmanes del Centre Especial de Treball Integra Pirineus l’Alt Urgell.

tracking