SEGRE

POLÍTICA DIPUTACIÓ

ERC i JxCat tindran setze dedicacions exclusives, una el PSC i una el Comú

Els set diputats restants podran cobrar un salari per dedicació parcial

ERC i JxCat tindran setze dedicacions exclusives, una el PSC i una el Comú

ERC i JxCat tindran setze dedicacions exclusives, una el PSC i una el Comú

Creat:

Actualitzat:

ERC i JxCat, socis al govern de la Diputació, es repartiran 16 dels 18 salaris per dedicació exclusiva que, d’acord amb la normativa estatal, suposen el màxim que la corporació pot distribuir entre els seus càrrecs electes. Nou seran per als republicans i set per a membres de Junts, mentre que les dos restants seran per al portaveu del grup socialista, Fèlix Larrosa; i per a la seu homòloga del Comú de Lleida, Elena Ferré. Els set diputats restants, sense opció a cobrar per dedicació exclusiva, podran rebre un salari per dedicació parcial.

Helena Martínez i Josep Ramon Fondevilla seran els únics membres del grup republicà a la Diputació que no cobraran en concepte de dedicació exclusiva. Pel que fa al grup de Junts, no la tindran el diputat lleidatà Paco Cerdà ni el vicepresident tercer, Antoni Navinès. Tampoc no n’hi haurà per al diputat socialista Agustí Jiménez, alcalde de Torre-serona. A diferència de mandats anteriors, hi haurà portaveus de grups a l’oposició que no tindran opció a cobrar per dedicació exclusiva. Aquest és el cas de Maria Burrel, únic membre de Ciutadans al ple provincial; i d’Amador Marqués, que tindrà grup propi per Unitat d’Aran (UA).

S’ha de recordar que el nou govern d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya va anunciar setmanes enrere que reduirà les retribucions als càrrecs electes entre un 2 per cent i un 6 per cent respecte al mandat anterior. En el cas del president, que fins ara cobrava els 75.000 euros bruts a l’any que la normativa estatal establia com a límit, passaria a una mica més de 70.000 euros anuals com a resultat de rebaixar la retribució un sis per cent.

El ‘díscol’ del Sobirà volia ser en una comissió i JxCat no el va incloure

Llorenç Sànchez, alcalde de JxCat a Vall de Cardós i conseller comarcal no adscrit al nou consell del Pallars Sobirà, va rebutjar entrar al grup comarcal del seu partit al constatar que no l’havien inclòs en una comissió de la qual va demanar formar part. “En lloc de ser de segona fila, vaig fer un pas al costat”, va dir Sànchez, que ara té el vot decisiu davant 9 del govern de Junts i Som Poble; i 9 de Fem Municipi-ERC. Va afegir que podrà donar suport al govern “si em tenen en compte per treballar”.

tracking