SEGRE

ESQUÍ INSTAL·LACIONS

Es busca nom pel telecadira d'Espot

Ferrocarrils de la Generalitat inicia un procés perquè veïns i usuaris elegeixin entre tres possibles denominacions i sorteja un forfet de temporada entre els participants

El telecadira de la Roca que serà substituït per un de nou.

El telecadira de la Roca que serà substituït per un de nou.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’Espot va començar ahir i fins a l’1 d’agost un concurs amb el qual els veïns i usuaris del domini esquiable podran triar el nom del nou telecadira que entrarà en funcionament durant la pròxima temporada d’hivern.

Els treballs per poder desmuntar el telecadira de la Roca, que es va avariar el passat mes de febrer després que es desprengués una de les cadires, ja han començat i la previsió és que la instal·lació del nou remuntador comenci a començaments d’agost.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona les estacions d’Espot i Port Ainé, va anunciar ahir aquest procés participatiu, en el qual els participants podran elegir entre tres noms per al nou remuntador d’Espot: la Roca; Estanyets, el nom de la zona on arriba el remuntador, a la cota 2.000; i Pui de Linya, la denominació de la muntanya situada al costat de l’estació, on abans de la seua posada en marxa ja es duien a terme competicions esportives. L’opció amb més vots serà la seleccionada i entre els participants se sortejarà un forfet de temporada per a Espot i Port Ainé per a la temporada 2019-2020. Les votacions es duen a terme a través del web de SkiPallars, Espot i Port Ainé i a les xarxes socials de les estacions.

De moment ja s’han desmuntat les cadires i els cables de l’antic telecadira de la Roca i ara s’està actuant a les pilones (vegeu SEGRE de dissabte). FGC va adjudicar a començaments del mes de juny passat la construcció del nou remuntador a l’empresa Teleféricos y Nieve, amb seu a Barcelona, per 5.749.999 euros (sense IVA) davant els 7.100.000 de l’import de licitació. Al concurs es van presentar un total de tres empreses (Transporte por Cable SAU i Casli SA, a més de l’adjudicatària dels treballs).

tracking