SEGRE

ENSENYAMENT SERVEIS

Les sol·licituds de beques menjador al Segrià es disparen i ja superen les 5.600

Un 7% més que tot el 2018 i quasi el doble de les que hi havia a aquestes altures de l’any

Protesta al col·legi Pràctiques II el curs escolar passat perquè les Ampes gestionin els menjadors.

Protesta al col·legi Pràctiques II el curs escolar passat perquè les Ampes gestionin els menjadors.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sol·licituds de beques menjador per al curs vinent s’han disparat fins a les 5.610 al Segrià, mentre que a aquestes altures de l’any passat eren 3.100 i en tot el 2018 van ser 5.233. Els empleats del consell comarcal es desplacen aquest any als municipis per recollir les peticions, per la qual cosa els pares no han d’anar fins a Lleida.

El consell comarcal del Segrià ja ha rebut 5.610 sol·licituds de beques de menjador per al pròxim curs 2019-2020, davant de les 3.100 que va registrar el juny de l’any passat i les 5.233 que va rebre en tot el 2018, la qual cosa representa un increment del 81% i del 7%, respectivament. Segons el gerent del consell, Sergi Fo, aquest augment s’explica “perquè per segon any els empleats del consell de l’àrea d’educació i de serveis socials han recollit i gestionat les sol·licituds en tots els municipis de la comarca, de forma que les famílies no han de desplaçar-se a Lleida”. A més, va apuntar que “cada vegada hi ha més difusió sobre l’existència d’aquestes beques, sobretot cap a les famílies vulnerables”, i que “gràcies als petits canvis en el llindar per accedir als ajuts, més persones” poden optar-hi. En aquest mateix sentit es va expressar el president del consell del Segrià, David Masot, que va atribuir l’augment de les sol·licituds al fet “que cada vegada hi ha més famílies vulnerables”. També va argumentar que “és habitual que un membre de la unitat familiar estigui a l’atur, que és un dels requisits per accedir a l’ajuda”. Finalment, Fo va destacar “la dedicació i l’esforç dels treballadors en la revisió i gestió de les beques”.

La Fapac creu que la nova llei impedirà la gestió a les Ampes i SOS Menjadors opina el contrari

Una vegada el consell analitzi les peticions, pot concedir el 100% del cost del menú (val 6,20 euros al dia), del 50% i per primera vegada aquest any, segons va anunciar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, hi haurà beques del 80%. “La mesura ajudarà les famílies que no compleixin prou requisits com per arribar al 100% de l’ajuda, però que alhora no en tenen prou amb el 50%”, va assenyalar el conseller. Així mateix, de les 5.233 sol·licituds que el consell va rebre l’any passat, va concedir un total de 4.013, de les quals només 600 van ser del 100% del cost del menú i 3.413, del 50%.

D’altra banda, la plataforma SOS Menjadors va anunciar fa una setmana després d’una reunió amb Educació que el departament estudia apujar el preu màxim del servei en 10 cèntims, per la qual cosa costaria 6,30 euros per dia.

Educació reitera que les Ampes podran seguir gestionant aquest servei

La llei de contractes de serveis a les persones que elabora el Govern, coneguda també com a “llei Aragonès”, facilitarà, segons el delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, “que les Ampes puguin gestionar el servei del menjador escolar”. Va explicar que el que pretén la nova normativa és que “les entitats sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit de les persones puguin assumir gestions de serveis públics que no són de la seua titularitat”.

A banda d’aquesta llei, va assenyalar que “igualment seria necessari un decret per concretar la gestió del menjador, per legalitzar la cobertura de l’espai del migdia a través de les Ampes i de les Afa (associacions de famílies d’alumnes)”.

DADES 5.610 peticions El consell comarcal ha rebut aquestes peticions de beques menjador, mentre que en tot l’any passat en va rebre 5.233. 6,20 euros El preu màxim del menú escolar és de 6,20 euros, però el departament d’educació estudia apujar-lo 10 cèntims. Més alumnes Encara que el consell comarcal del Segrià hagi rebut un total de 5.610 sol·licituds de beques menjador, aquestes correspondran amb tota probabilitat a un nombre major d’alumnes, ja que en cada petició es poden incloure fins a tres nens si són germans. Nova ajuda del 80% El conseller d’educació, Josep Bargalló, va anunciar la creació el curs que ve d’ajuts de menjador que cobreixin el 80% del cost. Va dir que la mesura “ajudarà” les famílies que no compleixin els requisits per al 100% i “no en tenen prou” amb el 50%.

tracking