SEGRE

PATRIMONI INTERVENCIONS

Les obres de restitució de l'Arc d'Adar destapen l'antic edifici

Treuen a la llum la planta rectangular del conjunt al qual pertanyien

Ja s'han muntat les 34 dovelles de l'arc a terra

Ja s'han muntat les 34 dovelles de l'arc a terraITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per reconstruir l’Arc d’Adar de Llardecans (també conegut com a Arc d’Adà) avancen a bon ritme i la previsió és que estigui llest a mitjans d’agost. De moment, ja s’han muntat les 34 dovelles de l’arc a terra i ara els especialistes aborden l’excavació de la zona “perquè es vegi que l’arc forma part d’un edifici”, del qual ja s’ha trobat la planta rectangular. Les excavacions van començar fa unes dos setmanes, segons fonts de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), i està previst que s’allarguin durant dos setmanes més. Quan s’acabin aquests treballs, s’abordarà la restitució de l’Arc d’Adar al seu lloc original.

Els treballs d’excavació han tret a la llum la planta de l’antic edifici on hi havia l’arc. ITMAR FABREGAT

DEMOLICIÓ

Val a recordar que els Mossos d’Esquadra van detenir a mitjans de maig un veí de Maials com a responsable de la demolició d’aquest element patrimonial de Llardecans. Després de declarar a comissaria, va quedar en llibertat acusat d’un delicte contra el patrimoni històric.

De moment ja s’han muntat les 34 dovelles de l’arc a terra i s’aborden les excavacions

L’arc, del segle XIV i Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), és una de les restes arqueològiques més emblemàtiques del Segrià. Es tracta d’un arc de punta sense cap estructura al costat, que devia formar part d’una edificació medieval. Al costat queden les restes de la capella dedicada a Sant Marc, d’origen romànic i reconstruïda al XVIII, de la qual només es conserven les parades. Al voltant de l’arc i la capella afloren a la superfície nombroses restes de murs dels habitatges del poblat medieval d’Adar, que ja estava despoblat a primers del XIX.

Els treballs d’excavació han tret a la llum la planta de l’antic edifici on hi havia l’arc.

Els treballs d’excavació han tret a la llum la planta de l’antic edifici on hi havia l’arc.ITMAR FABREGAT

Els treballs d’excavació han tret a la llum la planta de l’antic edifici on hi havia l’arc.

Els treballs d’excavació han tret a la llum la planta de l’antic edifici on hi havia l’arc.ITMAR FABREGAT

tracking