SEGRE

MUNICIPIS CARTIPÀS

Vielha dobla la partida per a retribucions de l'equip de govern i supera els 140.000 euros

Dins d’una modificació de crèdit amb crítiques de l’oposició, encara que la mesura prospera per la majoria d’UA || També s’incrementen les partides de salaris de la plantilla i cànon de l’ACA

Imatge del ple celebrat ahir en què es va aprovar per majoria la modificació de crèdit.

Imatge del ple celebrat ahir en què es va aprovar per majoria la modificació de crèdit.LAURA RODRÍGUEZ/AUETV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pujada de sou de l’alcalde i la modificació de la dedicació de diversos edils de l’equip de govern de l’ajuntament de Vielha han portat a incrementar la partida destinada a aquestes retribucions un 100%, de manera que la previsió inicial era destinar a l’equip de govern 71.000 euros i d’ara endavant, segons va aprovar ahir el ple consistorial, serà d’uns 141.000 euros anuals.

El ple va aprovar amb la majoria de vots d’Unitat d’Aran (9 sobre 13) una modificació de crèdit de 603.000 euros, que inclou entre altres partides les destinades a les retribucions a alguns dels membres de l’equip de govern. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, tenia assignat un sou anual de 41.000 euros a l’any i des d’ahir serà de 47.856 euros, un 16 per cent més. El tinent d’alcalde Alberto López cobrava (segons les assignacions aprovades el mes de juny) 20.000 euros per una dedicació parcial, que ahir es va acordar passar a dedicació exclusiva amb un sou de 41.000 euros a l’any. Hi haurà dos dedicacions parcials noves (del 50%) per a dos regidores més, de 21.000 euros cada una i una de parcial del 25%, que ja percebia abans una altra edil, d’uns 10.000 euros més. Aquestes assignacions van provocar ahir friccions entre l’equip de govern d’UA i l’oposició, formada per tres edils de CDA i un d’Amassa.

El consistori tindrà dos dedicacions exclusives, una de les quals de l’alcalde, i tres de parcials

L’alcalde va assenyalar que les retribucions assignades són les permeses per la llei i va acusar l’oposició de fer demagògia amb els sous dels càrrecs electes. Convergència Democràtica Aranesa va votar en contra de la modificació de crèdit plantejada per l’equip de govern i va criticar l’increment de la retribució de l’alcalde i un augment també de les assignacions per a assistències als plens i les comissions. El regidor d’Amassa, Julián Fernández, va criticar també que el segon ple de l’actual mandat municipal serveixi per incrementar les retribucions a l’equip de govern. A més, va denunciar falta de transparència perquè no van rebre abans del ple la “documentació pertinent” relativa al seu contingut.

Per la seua part, Serrano va assenyalar que la modificació de crèdit servirà també per sufragar l’increment de sou de la plantilla consistorial en un 0,25%, així com per assumir el sobrecost de 166.000 de cànon a l’Agència Catalana de l’Aigua per un “increment del consum”. Amassa, a més, va assegurar que la gestió del Palai de Gèu ascendirà aquest any a 682.168,65 euros.

El republicà Miquel Pueyo rebrà 67.289 euros bruts a l’any després d’abaixar el sou respecte al seu antecessor. Entre aquestes xifres hi ha els 53.060 euros per dedicació exclusiva de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (Esquerra);

mentre el seu homòleg de Solsona, el republicà David Rodríguez, en cobrarà 47.819. Alguns alcaldes no tenen sou municipal pel fet de cobrar-lo d’altres institucions.

Primers edils de capitals cobren entre 21.000 i 67.000 € a l’any

Les retribucions dels alcaldes de les capitals lleidatanes per al pròxim mandat oscil·len entre els 21.000 i els poc més de 67.000 euros bruts a l’any, segons els acords de ple que fixen la retribució dels electes. La primera xifra és la que cobrarà Enric Mir, alcalde de les Borges de JxCat amb una dedicació parcial del 60%. En la mateixa línia, José Antonio Troguet, primer edil del Pont de Suert, cobrarà 21.100 euros anuals per una dedicació parcial del 50%. La xifra més alta és per a l’alcaldia de Lleida.

tracking