SEGRE

MUNICIPIS COMMEMORACIÓ

Solsona celebra avui els 425 anys com a ciutat amb tres actes

L’ajuntament de Solsona, al centre històric de la capital.

L’ajuntament de Solsona, al centre històric de la capital.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solsona celebra avui el 425 aniversari com a ciutat amb tres actes culturals, tots gratuïts. Una exposició als carrers, un concert i la projecció d’un documental sobre la ciutat dels segles XVI i XVII commemoraran la concessió d’aquest títol el 30 de juliol del 1594, a través d’una cèdula reial de Felip II de Castella i primer d’Aragó.

La jornada començarà a la tarda, amb l’exposició titulada Arqueologia del Punt de Vista. Inclourà diferents aspectes del patrimoni històric de la ciutat i podrà veure’s a través d’un itinerari guiat organitzat pel Museu de Solsona que partirà de la plaça de l’edifici Àries.

Una exposició a l’aire lliure, un concert i la projecció d’un documental

A les 21.00 hores, la plaça Sant Joan serà escenari d’un concert de música renaixentista a càrrec de La Caravaggia. Aquesta actuació, que inclourà una trentena de peces del segle XVI, tancarà el 38è cicle de concerts d’estiu del municipi. Quan s’acabi, cap a les 22.30 hores, es projectarà a la mateixa plaça Vella Solsona, documental sobre el municipi en el moment en què va rebre el títol de ciutat, una producció de l’ajuntament i la productora Omen, del director Arnau Abella.

tracking