SEGRE

URBANISME COMERÇ

Balaguer regularà el mercat setmanal perquè sigui més atractiu i modern

Ordenança per distribuir el tipus de parades i frenar l’intrusisme professional

Imatge d’arxiu del mercat setmanal de Balaguer.

Imatge d’arxiu del mercat setmanal de Balaguer.R. B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer ha redactat ja el primer esborrany d’una nova ordenança per regular el mercat setmanal que se celebra a la plaça Mercadal de la capital de la Noguera tots els dissabtes. L’objectiu és recuperar l’empenta que antigament havia tingut aquest mercat i això passa per “modernitzar-lo i reglamentar les gairebé cent parades que el componen”, va dir l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. El primer edil va assegurar que en els últims anys el mercat ha anat decaient i és necessari posar-lo al dia.

Va explicar que la realitat del mercat ha canviat; ara hi ha parades que venen roba de segona mà sense certificats, d’altres no estan al dia del pagament de les taxes i d’altres venen productes dels quals no es coneix la procedència, va dir.

Va assegurar que durant els últims quatre anys el consistori ha intentat posar ordre a la falta de control i posar al dia les llicències i el pagament de taxes. Segons Vidal ja s’ha parlat amb el sector per decidir també la reubicació de les files de les parades perquè sigui més fàcil caminar pel centre de la plaça.

Amb l’ordenança (que pot estar redactada a la tardor) es regularà la tipologia de les parades, s’exigiran certificats i es buscaran activitats paral·leles per modernitzar el comerç ambulant a la capital per aconseguir que sigui un punt atractiu de la ciutat i de qualitat dels productes.

El consistori de Balaguer ingressa a l’any al voltant de 65.000 euros per les parades del mercat. Actualment la taxa establerta per a les parades és d’1,99 euros per metre lineal. La mitjana dels expositors tenen una parada de 10 a 12 metres per la qual paguen uns 24 euros per mercat i els de cinc metres lineals paguen uns 12 euros (500 euros anuals). A l’any se celebren 52 mercats i la taxa es paga cada tres mesos.

tracking