SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un operari al caure des de vuit metres a la Seu d'Urgell

L’accident es va produir a primera hora de dijous mentre reparava la teulada d’un gimnàs || Va ser evacuat en helicòpter a l’Arnau, on va acabar morint

L’operari reparava la teulada d’un gimnàs a l’avinguda Guillem Graell de la Seu.

L’operari reparava la teulada d’un gimnàs a l’avinguda Guillem Graell de la Seu.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 42 anys i veí de la Seu d’Urgell va morir dijous al matí al caure d’una altura d’uns vuit metres mentre treballava en la reparació de la teulada d’un gimnàs a l’avinguda Guillem Graell de la capital de l’Alt Urgell. Els serveis d’emergència van rebre l’avís pocs minuts després de les vuit del matí, quan R.S., de nacionalitat portuguesa, acabava de començar la seua jornada laboral.

Fins al lloc es van desplaçar diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, una patrulla dels Mossos d’Esquadra i dos ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que van traslladar al ferit en estat greu però conscient a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Fonts del centre mèdic de la capital van informar que l’home, que havia patit politraumatismes i múltiples fractures per tot el cos, va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on finalment va acabar morint hores després a causa de la gravetat de les ferides.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident laboral, a més de posar els fets en coneixement del jutjat d’instrucció de la capital de l’Alt Urgell i del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat.

L’any passat van morir nou persones en accidents laborals a les comarques de Lleida, set de les quals al seu lloc de treball i dos in itinere. Són quatre víctimes mortals menys que l’any anterior, la qual cosa suposa un descens del 30 per cent, segons les dades publicades pel ministeri d’Ocupació. Tanmateix, el nombre d’accidents laborals totals (lleus, greus i mortals) va augmentar un 1,1 per cent l’any 2018 respecte a l’exercici anterior. En total, es van registrar 6.308 sinistres, la qual cosa representa una mitjana de disset casos al dia. L’últim accident laboral amb víctimes mortals a Lleida es va produir fa tot just unes setmanes, el dia 9 de juliol, en una fàbrica de palets de Bellpuig. L’operari, un veí de Golmés de 43 anys, va perdre la vida al quedar atrapat en un màquina a l’interior de l’empresa, situada a la carretera d’Ivars d’Urgell (LV-3344).

tracking