SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Sort licita la rehabilitació de la central hidroelèctrica

L’ajuntament n’assumirà la gestió i l’explotació

El riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort.

El riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Sort ha tret a licitació les obres de reforma de la central hidroelèctrica del municipi per 163.000 euros amb l’objectiu d’assumir la gestió i la posterior explotació de la infraestructura. El consistori és el titular de l’aprofitament de la concessió d’explotació hidroelèctrica i del salt d’aigua al riu Noguera Pallaresa. La licitació té la voluntat de posar en funcionament les instal·lacions tancades ara fa un any i mig i per fer-ho serà necessari reparar l’edifici de les turbines, adequar la zona de descàrrega, reparar els tancaments de l’edifici, a banda dels sistemes hidràulics i les comportes de regulació de la instal·lació.

Així mateix, la central compta amb dos turbines i també s’haurà d’actuar en la posada en marxa i el manteniment. Amb la reparació i la posada en funcionament de la central, el consistori descarta l’opció de treure a concurs la seua gestió.

Les obres preveuen una inversió de 160.000 euros i un ajut directe de 140.000 de la Diputació

L’ajuntament va sol·licitar un informe per poder conèixer el benefici que obtindria si optava per aquesta alternativa i es va concloure que havia de fer una concessió mínima de quinze a vint anys. Així mateix, les obres seran finançades a través d’una ajuda directa de la Diputació de 140.000 euros. Als anys cinquanta, el consistori va posar en funcionament la transformació d’un molí en central fins al 1980, quan va deixar de funcionar i va ser substituïda per una nova central tancada, fa més d’un any, que és la que ara serà rehabilitada per l’ajuntament.

tracking