SEGRE

MEDI AMBIENT

El consell de l'Urgell presenta al·legacions en contra que Tracjusa tracti residus

Imatge recent de la planta de purins de Tracjusa, a Juneda.

Imatge recent de la planta de purins de Tracjusa, a Juneda.M.REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Urgell s’ha afegit a l’oposició al projecte de Nova Tracjusa, que planteja obtenir gas d’escombraries i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins a Juneda. L’ens comarcal ha presentat al·legacions a Territori, que haurà de decidir si atorga l’autorització ambiental. El text, elaborat per la plataforma contrària al projecte, demana denegar el permís al

considerar que és contrari a les polítiques de la Generalitat en matèria d’economia circular i lluita contra el canvi climàtic. Es va aprovar en una comissió de govern dilluns, el mateix dia en què el consell d’alcaldes de les Garrigues va donar suport a una moció del govern de JxCat que exigeix retirar el projecte.

El president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells (ERC), va dir que “l’objectiu és donar suport al consell de les Garrigues”. També Borges per la República, a l’oposició al consistori, va expressar suport a la moció del consell de les Garrigues. Així mateix, l’associació ecologista La Banqueta va mostrar rebuig al fet que Tracjusa rebi escombraries.

Per la seua part, la cooperativa de ramaders GAP, promotora d’aquesta iniciativa, espera presentar el projecte en una pròxima sessió del consell d’alcaldes de les Garrigues.

tracking