SEGRE

POLÍTICA COMUNICACIONS

La comarca exigirà a Foment construir un tercer carril a la deteriorada A-2

El consell es reunirà amb els alcaldes per reclamar la millora de l’autovia

Cues a l’A-2 a l’altura de Bell-lloc després d’un accident.

Cues a l’A-2 a l’altura de Bell-lloc després d’un accident.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Pla d’Urgell reclamarà a Foment la creació d’un tercer carril a l’A-2 al seu pas per la comarca per millorar la seguretat d’aquesta via, que registra un accident al dia de mitjana, i alhora, reduir les cues quilomètriques que s’originen quan es produeixen incidents. En concret, el president del consell comarcal, Rafel Panadés, es reunirà amb els alcaldes d’aquesta comarca amb l’objectiu de canalitzar les queixes dels usuaris, fer front comú i elaborar un manifest per exigir l’esmentada reforma, un document que espera comptar amb el suport de diferents municipis d’altres comarques, així com entitats com les Cambres de Comerç de Lleida i de Tárrega. I és que, tal com va puntualitzar Panadés, les obres de millora haurien d’incloure el tram d’aquesta carretera que va des de Lleida fins a Igualada. “Després de 27 anys, està molt deteriorada. Ha arribat el moment de dir prou”, va reclamar el president, que també va remarcar que “més que reparar-la, el que haurien de fer des de Foment és fer-la nova”.

Panadés va remarcar que la meitat dels municipis de la comarca limiten amb l’autovia o aquesta creua el terme municipal. Aquesta carretera, va destacar, “és un dels principals corredors econòmics i de mobilitat territorial, estratègica per al posicionament de sectors com l’agroalimentari i logístic”. El també alcalde del Poal va assegurar que el mal estat d’aquesta via s’uneix a altres reivindicacions com la de la línia de tren entre Lleida i Manresa.

Panadés també va anunciar que debatrà amb els alcaldes aquest problema així com altres temes comarcals. D’aquesta manera, va dir que plantejarà reunions amb l’ajuntament de Mollerussa, amb referència a equipaments que acull la ciutat en àmbit comarcal com la Biblioteca.

tracking