SEGRE

Eleven la condemna de 4 a 12 anys de presó a dos condemnats per una agressió sexual a Vielha

El Tribunal Superior de Catalunya considera que l'acció va ser una agressió sexual i no un abús, tal i com va resoldre l'Audiència Provincial de Lleida

Els dos acusats, durant el judici a l'Audiència de Lleida

Els dos acusats, durant el judici a l'Audiència de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha elevat aquest dimecres la condemna de 4 anys i mig a 12 anys de presó a dos joves, Marco A. Z. i Jhonny R., condemnats per haver violat una jove a Vielha l'agost del 2017, en considerar que l'acció va ser una agressió sexual enlloc d'abús, tal i com va resoldre l'Audiència Provincial de Lleida el passat mes de novembre. A més, els prohibeix acostar-se a una distància no inferior a 100 metres de l'afectada ni comunicar-s'hi durant sis anys.

La sala Civil i Penal del TSJC ha estimat així parcialment un recurs presentat per Fiscalia contra la sentència de l'Audiència de Lleida, en el qual demanava una pena de 15 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. 

Segons la sentència, la jove va ser sotmesa a actes "d'accés carnal contra la seva expressa voluntat. Una forma de procedir, la dels agressors, davant d'una víctima implorant, i que suposa una coacció tant psicològica com física de suficient entitat com per configurar una agressió sexual"

Els fets jutjats van passar a la capital de la Vall d'Aran a l'agost de l'any 2017 quan la noia, de 20 anys, va intimar amb un dels acusats en una discoteca i va marxar acompanyada cap a l'exterior de les instal·lacions. Va ser aleshores quan va aparèixer el nebot del primer individu i van agredir sexualment la jove. Ells, que han estat representats per l'advocat que va defensar joves de la Manada, Agustín Martínez, van dir que es va tractar de relacions consentides. La defensa va sol·licitar l'absolució en considerar que la declaració de la jove tenia contradiccions.

Les denúncies per violència sexual es dupliquen en un any a Lleida Les denúncies per violència sexual s’han duplicat l’últim any a la capital del Segrià, al passar de 44 casos coneguts a un total de 89. És una de les dades que es van proporcionar ahir durant la reunió de la Junta Local de Seguretat a la Paeria, a la qual van assistir els diferents cossos de seguretat, el delegat del Govern central, José Crespín, i la directora dels serveis territorials d’Interior, Montserrat Meseguer. L’alcalde, Miquel Pueyo, va ser l’encarregat de desgranar alguns dels aspectes que es van tractar a la reunió (la primera que presideix), entre els quals va destacar l’augment de les denúncies per abusos sexuals. Un increment que, segons la seua opinió, es deu a un augment de conscienciació a l’hora de denunciar. Sobre aquesta qüestió, Meseguer va assenyalar que “hi ha un canvi de mentalitat de les dones i s’atreveixen més a denunciar”. En aquest sentit, va recordar que Interior ha posat en marxa la campanya “No en passem ni una” per promoure les denúncies per abusos sexuals.

tracking