SEGRE

DIPUTACIÓ PLE PROVINCIAL

Creen comissions de Sostenibilitat i Igualtat i reactiven la de Boreas

ERC i JxCat esperen reunir aquesta última aquest mes i “professionalitzaran” la direcció de l’àrea investigada d’Obres || L’ens nomena 16 dels càrrecs de confiança

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació tindrà quinze comissions, tres més que en el mandat anterior com a resultat de crear-ne una de Sostenibilitat; una altra de Polítiques d’Igualtat, i de dividir en dos l’antiga comissió de Tributs i Finances. El ple va aprovar ahir constituir-les i va nomenar les persones que les presidiran. Entre elles hi ha la dedicada al cas Boreas sobre presumptes irregularitats en contractar obres. El president de l’ens provincial, Joan Talarn (ERC), va avançar que aquesta última podria reactivar-se aquest mateix mes amb una primera sessió per informar sobre “novetats” que va declinar detallar.

La investigació judicial ha estat un dels factors que han impulsat el govern d’ERC i JxCat a crear una plaça de directiu per a Vies i Obres. Així ho va apuntar Talarn, que va recalcar a més la conveniència de potenciar perfils de direcció més tècnics que polítics. Amb aquest nou càrrec i un futur director de Noves Tecnologies, el nombre de directius públics passarà de vuit a deu. El ple va aprovar aquest organigrama i l’ens provincial haurà de treure a concurs almenys vuit d’aquestes places. El president va obrir la porta a eximir les dos noves d’aquest procés de selecció en cas que no hi hagi funcionaris que reuneixin els requisits. Quedarà pendent la creació d’una Taula de Muntanya i de personal eventual que hi estigui associat. En resposta al portaveu d’UA, Amador Marqués, Talarn va corroborar que “tindrà un rang superior al d’una comissió” i que un dels objectius serà revertir la despoblació. D’altra banda, el ple va informar del nomenament de setze càrrecs de confiança dels 27 que permet la relació de llocs acordada a la sessió anterior. Són sis amb funcions d’assessorament a la presidència i deu d’adscrits als diferents grups en l’ens provincial. Almenys cinc d’ells són alcaldes o regidors.

Imatge del ple extraordinari de la Diputació de Lleida

Imatge del ple extraordinari de la Diputació de LleidaDiputació de Lleida

tracking