SEGRE

MUNICIPIS QUEIXES

Un inhibidor provoca que comerços i cotxes de Sort no es puguin obrir

A l’avinguda Comtes de Pallars i la plaça Santa Anna, inhabilita comandaments a distància || El consistori recorre a una empresa especialitzada per arreglar-ho

Imatge de l’avinguda Comtes de Pallars de Sort, on no funcionen els comandaments d’alguns vehicles.

Imatge de l’avinguda Comtes de Pallars de Sort, on no funcionen els comandaments d’alguns vehicles.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conductors que aparquen els vehicles a l’avinguda Comtes de Pallars o a la plaça Santa Anna de Sort es troben des de fa setmanes que no poden tancar els cotxes amb els comandaments a distància. El mateix passa amb alguns establiments que tenen portes automàtiques als comerços i magatzems. Després d’investigar les causes, els tècnics de l’ajuntament de la capital del Pallars Sobirà van determinar que algú, amb voluntat o fortuïtament, utilitza la mateixa freqüència que aquests dispositius i actua com a inhibidor.

Ara, des del consistori esperen que tècnics especialistes es desplacin a Sort amb una antena per poder determinar el lloc exacte del qual sorgeix aquesta freqüència, que actua com a inhibidor de la resta. L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, va explicar que “podria ser qualsevol cosa, fins i tot algú”, va dir, “que amb una mala connexió d’una antena telefònica podria arribar a inhibir algunes de les freqüències”.

La majoria dels conductors s’han trobat que no poden obrir i tancar el vehicle amb els comandaments a distància, encara que d’altres tampoc han pogut engegar els cotxes. En aquest cas, la solució va implicar avisar una grua perquè desplaci l’automòbil uns metres fins a arribar a un lloc on no actua aquest inhibidor de freqüències i així poder encendre’l amb normalitat. Els conductors han de tancar el vehicle manualment perquè no quedi obert.

Monterde va explicar que s’han posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra per si aquests disposen d’una unitat especialitzada en aquests casos i no han obtingut una resposta favorable. El mateix ha passat amb la Generalitat de Catalunya, que no ha pogut atendre aquesta petició. El primer edil va apuntar que davant d’aquestes dos negatives, l’ajuntament ha contractat una empresa especialitzada per tal d’intentar detectar l’origen del problema per poder solucionar-lo. Així mateix, l’alcalde va assenyalar que “l’inhibidor de freqüències desactiva les claus electròniques dels cotxes”. “Ens trobem amb aquest problema i l’únic que hem pogut fer és contractar una empresa per saber d’on surt aquesta freqüència i poder solucionar-ho”.

tracking