SEGRE

MUNICIPIS CULTURA

El sindicat modernista de Sant Guim reobre al públic

Al cap de més de 30 anys tancat, per veure diversos espectacles

L’interior de l’edifici del sindicat de Sant Guim de Freixenet.

L’interior de l’edifici del sindicat de Sant Guim de Freixenet.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat modernista de Sant Guim de Freixenet, dissenyat per César Martinell (deixeble avantatjat d’Antoni Gaudí) i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), obrirà per primera vegada al públic després de més de tres dècades. Ho farà aquest diumenge 4 en el marc de la festa major d’aquest municipi de la Segarra, per acollir un concert de la Coral l’Espiga de Sant Guim, que enguany compleix el 40 aniversari i que dirigeix Toni Pallès; i l’espectacle Bachendansa, de la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i de l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida per Jordi Castellà. Es tracta d’una producció pròpia de Cervera Capital de la Cultura Catalana, que es va estrenar a Guissona amb el Mercat Romà i que servirà per tancar els actes de la capitalitat al desembre a Cervera.

L’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, va destacar que la iniciativa ha tingut molt bona acollida ja que es van vendre totes les entrades disponibles, unes 400, en menys d’un dia i mig. Durant la setmana han estat molts els curiosos que s’han desplaçat fins al sindicat agrícola per admirar-lo de nou.

Les més de 400 disponibles es van vendre en la seua totalitat en menys d’un dia i mig

El sindicat, també conegut com el Celler de Sant Guim, es va construir el 1920 al costat de la llavors perifèrica estació de ferrocarril. Després de la fallida de l’entitat que l’hi va encarregar a Martinell, el va comprar un veí que l’utilitza com a magatzem.

tracking