SEGRE

MEDI AMBIENT REGULACIÓ

L'abocador de Riba-roja rebrà residus aquest any

L’empresa treballa en els tràmits per posar en marxa les instal·lacions || Després de superar la inspecció de la Generalitat

Imatge d’arxiu dels treballs a l’abocador de Riba-roja.

Imatge d’arxiu dels treballs a l’abocador de Riba-roja.ALMATRET NET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’abocador de Riba-roja rebrà escombraries de procedència industrial aquest mateix any. Fonts de la unió temporal d’empreses Lestaca (formada per Urbaser i Griñó) van explicar ahir que aquesta és la previsió amb què treballen i que de moment se centren en els tràmits administratius per poder posar en marxa les instal·lacions. Una de les gestions que hi ha sobre la taula és l’obtenció del codi de gestor de residus que atorga l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Les mateixes fonts van assegurar que les escombraries que arribaran a les instal·lacions d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre “no seran perilloses” i es tractarà, per exemple, de restes d’embalatges.

La Generalitat va portar a terme fa dos setmanes una inspecció per verificar si el complex reunia els requisits mínims per començar a funcionar, perquè l’autorització ambiental per a les obres expirava el 17 de juliol. En aquest sentit, les fonts consultades van afirmar que els tècnics de la direcció general de Qualitat Ambiental van comprovar que “els equipaments essencials per posar en marxa les instal·lacions estaven tots fets”, encara que van assegurar que un projecte d’aquestes característiques “està contínuament en obres”. Així mateix, informes preliminars de la conselleria de Territori apunten que l’abocador de Riba-roja ha acabat les obres mínimes per començar a rebre escombraries.

La promotora indica que la planta tractarà residus de procedència industrial, que “no serà perillosa”

Val a recordar que aquest abocador es troba a poc més de tres quilòmetres del poble d’Almatret i a una mica més de set de Maials, mentre que està a més de vuit quilòmetres del centre urbà de Riba-roja. Alcaldes del Segrià i de la Ribera d’Ebre s’oposen a aquest projecte i consideren que els treballs encara no estan acabats, per la qual cosa demanen que la llicència ambiental es declari extingida.

De fet, durant els últims mesos s’han organitzat diverses manifestacions i talls de carretera per protestar contra aquest projecte, que comptarà amb una vida útil que s’estima en uns vint anys.

tracking