SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Les carreteres lleidatanes registren 19 morts aquest 2019

Una víctima més que en els set primers mesos del 2018

Cues a l’A-2 a l’altura de Bell-lloc després d’un accident.

Cues a l’A-2 a l’altura de Bell-lloc després d’un accident.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els primers set mesos de l’any han perdut la vida en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes un total de dinou persones, una més que en el mateix període del 2018. Val a assenyalar que almenys quatre lleidatans més han mort a la carretera en accidents registrats fora de Ponent. Tres a la comunitat d’Aragó i un a la província de Barcelona. L’últim sinistre mortal a Ponent es va produir la setmana passada a l’autovia A-2 a l’altura de Soses, quan el turisme d’un veí de Mollerussa de 44 anys va xocar contra un tràiler que estava aturat en una retenció provocada per l’incendi d’un camió que es va cremar totalment.

En aquest sentit, segons dades publicades ahir pel Servei Català de Trànsit, des del gener fins al juny del 2019 un total de setanta-nou persones van morir en setanta-sis accidents mortals a tot Catalunya. Aquesta xifra suposa una reducció del 16% respecte a les dades dels mateixos mesos de l’any anterior. Gairebé la meitat de les víctimes pertanyien a col·lectius vulnerables: vinti-dos motoristes, tres ciclistes i cinc vianants. A més, sis de cada deu accidents mortals es van produir entre divendres i diumenge i van tenir lloc a la tarda. Al conjunt de Catalunya, la mortalitat s’ha reduït. Tanmateix, des de Trànsit aconsellen no abaixar la guàrdia i han posat en marxa una campanya informativa per evitar les imprudències al volant. En aquest sentit, adverteixen que conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, així com superar la velocitat permesa, pot portar penes de presó.

LES CLAUS Contra les imprudències Trànsit ha posat en marxa una campanya per advertir que les imprudències al volant poden portar penes de presó. Vora 80 morts en 7 mesos En el conjunt de Catalunya, setanta-nou persones han perdut la vida aquest any a les carreteres.

tracking