SEGRE

REGS INCIDÈNCIES

Restableixen el reg en 2.000 ha de l'aragó i catalunya després de la ruptura

Es va rebentar la solera del canal, cosa que va provocar un gran clot al camí paral·lel a aquesta infraestructura a Tamarit de Llitera.

Es va rebentar la solera del canal, cosa que va provocar un gran clot al camí paral·lel a aquesta infraestructura a Tamarit de Llitera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants del Canal d’Aragó i Catalunya va donar ahir permís per tornar a regar al migdia les últimes 2.000 hectàrees afectades per l’enfonsament de dilluns al canal a Tamarit de Llitera. L’aigua, provinent del pantà de Santa Anna, arriba fins a les finques gràcies a un sistema de retrobombatge de forma provisional. Els treballs per arreglar la ruptura segueixen el seu curs i, segons el president de la comunitat de regants, José Luís Pérez, podrien acabar d’aquí a cinc o sis dies. La seixantena d’hectàrees de cultius que es van inundar “es valoraran i s’indemnitzarà els propietaris”. De forma parcial hi havia 18.000 hectàrees més afectades.

L’enfonsament de dilluns va causar un forat de grans dimensions al canal i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va començar el mateix dilluns les obres de reparació. L’incident no va afectar els municipis de Lleida que pertanyen a l’Aragó i Catalunya, perquè es proveeixen des del pantà de Santa Anna.

Liciten la seguretat en preses

D’altra banda, CHE ha tret a licitació la gestió de la seguretat de les preses de titularitat estatal de la conca de l’Ebre. El pressupost de licitació és de 701.058 euros.

tracking