SEGRE

INCENDIS EMERGÈNCIES

Un incendi calcina 3.000 tones de palla i farratge a Sant Ramon

El foc es va iniciar en un magatzem i les flames es van estendre a una segona nau que es va cremar per complet || Drons als Rurals i nous vehicles per a Bombers

Veïns que es van desplaçar ahir fins a les naus afectades per l’incendi a Sant Ramon.

Veïns que es van desplaçar ahir fins a les naus afectades per l’incendi a Sant Ramon.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va calcinar ahir unes 3.000 tones de palla i farratge a dos magatzems de Sant Ramon, a la Segarra. El foc es va iniciar pocs minuts abans de les dos del migdia en un cobert situat a la carretera de Gospí. Fins al lloc es van traslladar un total d’onze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, així com un helicòpter, amb Agents Rurals i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). La ràpida actuació dels efectius va aconseguir salvar la meitat de la nau on es va originar l’incendi, però el foc va provocar l’ensorrament d’una de les parets de la part cremada i les flames es van propagar fins al magatzem limítrof per la teulada de xapa.

Aquesta segona nau va quedar completament calcinada. Els propietaris de les instal·lacions van fer viatges per intentar salvar el màxim nombre de bales de palla i farratge. Els bombers van vigilar la zona per evitar que les flames s’estenguessin als camps de cultius pròxims. Fins al lloc de l’incendi també es van desplaçar una patrulla dels Mossos i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques, tot i que cap persona va resultar ferida. L’incendi va causar expectació entre els veïns, que s’hi van atansar per seguir les tasques d’extinció. A Vilanova de Meià, a la Noguera, un altre foc va afectar un paller, però amb menor intensitat que a Sant Ramon, i van cremar 1,5 hectàrees de vegetació a Arbeca, a les Garrigues.

D’altra banda, el cos d’Agents Rurals ja compta amb disset efectius amb la titulació per pilotar drons, que serviran per perimetrar incendis o analitzar riscos geològics en zones de difícil accés, a banda d’ajudar en rescats. Un avanç que els permet disposar de més informació i de manera més ràpida en pràcticament totes les àrees d’actuació.

A banda dels incendis, els drons representen un reforç en la vigilància i captació de caça i pesca furtives i permet controlar la fauna. El cos compta amb vuit d’aquestes naus, amb un mínim d’una per regió. Per la seua banda, el Govern va aprovar ahir la despesa per llogar 263 vehicles lleugers per a la renovació del parc mòbil dels Bombers per valor de 18,5 milions d’euros.

Veïns que es van desplaçar ahir fins a les naus afectades per l’incendi a Sant Ramon.

Veïns que es van desplaçar ahir fins a les naus afectades per l’incendi a Sant Ramon.SEGRE TÀRREGA

tracking