SEGRE

SALUT POLÈMICA

La Fiscalia arxiva la investigació contra Pàmies pel clorit de sodi

Dolça Revolució promocionava un fàrmac considerat perillós per “curar” l’autisme || El ministeri diu que no queda acreditat el delicte contra la salut

La polèmica a Balaguer sobre l’MMS, el juliol de l’any passat.

La polèmica a Balaguer sobre l’MMS, el juliol de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l’Estat ha arxivat la investigació penal contra l’horticultor lleidatà Josep Pàmies i l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució per la comercialització a internet d’un fàrmac a base de clorit de sodi que va retirar l’any 2010 l’Agència Espanyola del Medicament.

El ministeri públic conclou que no ha quedat acreditat “que els investigats intermediïn o comercialitzin” amb la substància i apunta que ja van ser sancionats per promocionar productes no autoritzats. La Fiscalia va iniciar les actuacions arran d’una denúncia que va presentar el ministeri de Sanitat a finals de l’any passat i ara argumenta que no es pot acreditar el delicte contra la salut pública “amb les mínimes garanties de certesa que s’exigeixen en un procés penal”.

L’Agència Espanyola del Medicament va vetar l’MMS pels seus efectes adversos per a la salut

Des de l’associació Dolça Revolució van assegurar que “hem exercit el nostre dret a la llibertat d’expressió i el deure cívic de traslladar a la ciutadania opcions alternatives per a les cures de la salut de pacients amb diverses malalties, independentment que aquests mètodes estiguin autoritzats o no”. En aquesta línia, van apuntar que l’MMS (Suplement Mineral Perillós) és una substància “àmpliament utilitzada a tot el món, que no ocasiona grans problemes i que ofereix importants millores terapèutiques”.

Respecte al veto de l’Agència Espanyola del Medicament d’aquest fàrmac a base de clorit de sodi pels seus efectes adversos per a la salut, Dolça Revolució va apuntar que “no han fet ni una sola comprovació sobre l’eficiència o el perill de l’MMS, ni tampoc han constatat que hi hagi algun perjudici per aquesta substància”. La polèmica per l’ús d’aquest producte va començar el mes de juliol de l’any passat, quan Dolça Revolució i Pàmies van anunciar la celebració a Balaguer d’una conferència en la qual promocionava les suposades virtuts del clorit de sodi per tractar patologies com l’autisme o el càncer.

La Generalitat va obrir tres expedients contra Pàmies i Dolça Revolució. L’entitat ha pagat una multa d’un total de 18.000 euros, però n’han recorregut dos més de 60.000 i 600.000 euros. La conselleria de Salut va rebaixar aquesta última sanció a 300.000 euros.

tracking