SEGRE

POLÍTICA PRIMERA MOCIÓ DEL MANDAT

El PDeCAT exigirà als seus socis del Sobirà fidelitat al projecte comarcal

Els convoca a una reunió la setmana que ve per explicar la moció de censura d’Esquerra a Sabarich || Isús diu que “no estava còmode amb l’equip de govern”

Sabarich, el dia de la constitució del consell, el 8 de juliol.

Sabarich, el dia de la constitució del consell, el 8 de juliol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT convocarà la setmana que ve tots els càrrecs electes i associats al Pallars Sobirà per analitzar la situació després de l’anunci de moció de censura per part d’ERC contra l’actual govern de JxCat al consell, que presideix l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i que amb tota seguretat prosperarà, a l’afegir-se als nou consellers d’ERC els dos “trànsfugues” de Junts (Carles Isús i Llorenç Sánchez), que es queda en minoria amb sis a l’espera del que facin els dos consellers de Som Poble (vegeu SEGRE d’ahir). A la reunió es demanarà als càrrecs “honestedat i ètica i, sobretot, fidelitat al projecte comarcal del partit. Volem un partit net de trànsfugues i el compromís perquè no l’utilitzin com a plataforma per aconseguir interessos personals”, va indicar Sabarich, que va lamentar que una formació històrica com ERC permeti aquestes actituds per aconseguir la presidència. Responsables del PDeCAT al Pirineu van remarcar que “en tan sols un mes d’acció de govern no hi ha res que justifiqui una censura i esperem la versió d’ERC”.

Per la seua part, Isús, el candidat a la presidència d’Esquerra, va justificar el seu pas al grup no adscrit per les seues discrepàncies amb JxCat que van quedar patents des dels primers dies. “No estava còmode ni a gust. No m’agradava l’equip amb el qual havia de treballar, ni que em marquessin la línia d’actuació”, va assenyalar. Isús va afegir que la decisió de deixar el partit va ser anterior a les negociacions amb ERC i va remarcar la seua independència de qualsevol formació política i que quan “m’ho van proposar, vaig acceptar”. Tanmateix, el portaveu del grup comarcal d’ERC al Sobirà, Josep Queró, va assegurar que el cartipàs i els càrrecs ja estan gairebé tancats i que tot està pactat. Va indicar que el que ha passat al Sobirà no fa perillar els pactes amb JxCat al Pallars Jussà, Segrià i Alt Urgell.

CDC i UDC es van repartir la presidència del 2015 al 2019 Carles Isús, regidor de Sort i vinculat històricament a Unió Democràtica de Catalunya, va tornar a la presidència del consell del Sobirà el 2016 per rellevar Llàzter Sibís (CDC) amb el qual es va repartir el mandat després de les eleccions del 2015 per compartir aquest càrrec. Tant Convergència com Unió van argumentar aleshores que compartir la presidència permetria continuar projectes ja iniciats durant el mandat anterior de Sibís. Isús va deixar la formació democristiana a primers del 2016. El 2015 va optar a presidir el consell del Sobirà dotze anys després d’estar en aquest càrrec. Com a regidor d’Espot, on va ser alcalde entre el 1991 i el 1999, es va postular davant el president en funcions, Llàzter Sibís, amb el qual va acabar compartint presidència. També Llorenç Sánchez ha estat vinculat històricament a Unió Democràtica de Catalunya.

tracking