SEGRE

URBANISME CONJUNT PATRIMONIAL DE CASA MAURI

La Pobla mou el camp de futbol i crea un enllaç per a vianants amb el centre

Des del parc Alcalde Boixareu a la zona del conjunt patrimonial de Casa Mauri

El conjunt patrimonial de Casa Mauri de la Pobla de Segur, seu de l’ajuntament.

El conjunt patrimonial de Casa Mauri de la Pobla de Segur, seu de l’ajuntament.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Pobla de Segur ha tret a licitació la transformació de l’actual parc Alcalde Boixareu, on hi ha el camp de futbol, i l’enllaç per als vianants amb el conjunt patrimonial de Casa Mauri, seu de l’ajuntament. La primera fase de les obres preveu una inversió de 375.363 euros i està previst que s’iniciï a partir del 15 de setembre, segons va explicar l’alcalde de la Pobla, Marc Baró. L’objectiu de l’ajuntament és integrar físicament i funcionalment aquests dos espais del centre de la població. El projecte parteix d’unes carències històriques del parc com l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o la falta d’instal·lacions d’equipaments infantils i per a la tercera edat. La integració dels dos espais respon també a la necessitat de donar suport al sector turístic, ja que el municipi celebra festes culturals com els raiers, declarada d’Interès Nacional el 2002.

En aquesta línia el projecte s’alinea també amb el trajecte del Tren dels Llacs i amb la mobilitat sostenible a les portes del Pirineu (destinació final de la línia Lleida-Pirineus de FGC), on una part de l’interès del visitant acaba recaient en el descobriment del conjunt Mauri.

El primer edil va assegurar que el projecte contempla un enllaç per als vianants entre aquests dos espais del centre i el trasllat de l’actual camp de futbol darrere de l’estació de tren, acabada de restaurar, al costat del llac. A l’espai del camp de futbol es preveu una zona verda amb parcs infantils i una altra zona amb una pista poliesportiva.

“El que pretenem amb aquest projecte és tornar a posar en relleu el centre de la Pobla de Segur així com tot el patrimoni cultural del municipi”, va afirmar Baró.

tracking