SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Convoquen protestes a Aïnsa contra la presència de l'ós Goiat al Pirineu

Imatge d’arxiu de l’ós Goiat, que aquest any ha protagonitzat més de quaranta atacs a bestiar.

Imatge d’arxiu de l’ós Goiat, que aquest any ha protagonitzat més de quaranta atacs a bestiar.CONSELLERIA DE TERRITORI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramaders de Navarra i Aragó es manifestaran el pròxim dia 22 d’agost en una concentració a la localitat oscenca d’Aïnsa per denunciar una situació que qualifiquen d’“intolerable per als ramaders” pirinencs. Des de la Plataforma Transpirinenca, organitzadora de la protesta i que congrega ramaders de les dos comunitats, a Catalunya i França, es reclamen mesures per garantir la pervivència de la ramaderia i anuncien que ells les prendran en l’àmbit jurídic.

Precisament, la setmana passada la unió d’agricultors i ramaders d’Aragó i el president de JARC-Lleida, Joan Carles Massot, van presentar un escrit al departament de Territori en el qual sol·licitaven que es retirés Goiat del Pirineu. Aquesta sol·licitud naix de l’amenaça que senten els ramaders de boví i oví extensiu de Sobrarbe, Jacetania, Alto Gállego i Ribagorça per la presència d’óssos al Pirineu aragonès.

Una preocupació que va augmentar després de l’atac que va causar la mort de dos vedells a començaments del mes de juliol al municipi de Pla i que el Govern d’Aragó va confirmar que havia estat un acte de Goiat. Aquest plantígrad, segons UAGA, té un comportament “depredador” que ha causat danys al bestiar de diversos municipis.

tracking