SEGRE

EQUIPAMENTS CULTURA

Adjudicada la biblioteca de Sort, paralitzada des del 2003

L’Incasòl assumeix la resta de la primera fase, que ha d’estar el setembre del 2020 || Conveni per finançar-la en dos anys

L’estructura de formigó que va quedar paralitzada el 2003.

L’estructura de formigó que va quedar paralitzada el 2003.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha adjudicat el que queda de la primera fase de les obres de la biblioteca comarcal de Sort després d’estar 16 anys paralitzades. Els treballs han estat adjudicats per 233.466 euros a la firma Cervós i uns altres 13.000 euros per a la direcció de les obres. Aquest equipament s’ubica al peu del castell de Sort i l’estructura es va aixecar però va quedar parada el 2003, malgrat que el projecte es remunta a la dècada dels noranta.

El projecte contempla conservar al màxim l’estructura de formigó existent per minimitzar la despesa i l’equipament es podrà utilitzar per plantes de manera totalment independent, tindrà 679 metres quadrats i dos plantes i comptarà amb tots els sistemes d’eficiència energètica. Tanmateix, abans d’iniciar les obres es preveu la neteja de les plantes d’elements de construcció i s’enderrocaran tots aquells elements que han quedat obsolets després de més d’una dècada i davant del nou plantejament del projecte constructiu, que preveu uns vuit mesos d’execució.

La conselleria de Cultura aportarà 211.450 euros a través del programa de l’1% Cultural

La tardor passada, l’ajuntament de Sort va firmar un conveni de finançament amb el departament de Cultura i l’Incasòl que establia dos anualitats per finançar les obres d’aquest equipament de Sort, que donarà servei a tota la comarca del Sobirà.

L’aplicació del 155 va retardar el 2017 la recuperació del projecteLa biblioteca de Sort és un antic projecte que es va abordar ja a mitjans dels anys noranta i que va quedar paralitzat el 2003 per falta de partides econòmiques, per la qual cosa en l’actualitat només està construït l’esquelet de formigó. El compromís de la Generalitat és iniciar les obres a finals d’aquest estiu i que estiguin finalitzades el setembre del 2020 perquè pugui entrar en servei com més aviat millor. El projecte de la biblioteca de la capital del Sobirà també es va veure afectat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució el 2017, que va paralitzar l’actuació i va retardar l’inici de la licitació de les obres. Malgrat això, el novembre passat la conselleria de Cultura va aconseguir desencallar la situació i donar un impuls a les obres. El departament aportarà en aquesta primera fase 221.450 euros, dels quals 211.450 corresponen al programa de l’1% cultural. Sort té actualment una biblioteca que no compleix els estàndards mínims que requereix per a la localitat un equipament d’aquest tipus.

tracking