SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

El Pla de Sant Tirs tem la pèrdua de la meitat dels escolars en tres anys

L’ajuntament demana ajuda al Govern català perquè l’escola no acabi tancant

Les instal·lacions del Pla de Sant Tirs.

Les instal·lacions del Pla de Sant Tirs.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, a la Ribera d’Urgellet, calcula que en tres anys perdrà la meitat dels alumnes i l’ajuntament ha posat fil a l’agulla per demanar ajuda per impedir que l’escola rural acabi tancant. L’ajuntament considera que la Generalitat hauria d’oferir “un tracte diferenciat a favor” d’aquest tipus de centres educatius que ajuden a cohesionar el territori.

Fa quatre anys, l’escola tenia 50 alumnes matriculats i aquest any n’ha tingut 40. Les inscripcions per a aquest curs 2019-2020 baixen en cinc alumnes més, que aniran a cursar Secundària. D’aquí a dos anys se’n van uns altres 10 i d’aquí a tres, 8 alumnes acabaran la Primària. L’alcaldessa, Josefina Lladós, va mostrar ahir la seua preocupació, ja que preveu que “dins de tres cursos haurem perdut la meitat d’alumnes i, si no ens posem a treballar des de ja, haurem de lamentar-ho”. La previsió de matriculacions noves cada curs és d’“una o bé, sent molt optimistes, dos”, va explicar.

A la baixada del nombre d’alumnes se suma, va dir Lladós, el manteniment del centre, atès que la situació econòmica del municipi provoca que resulti “realment complicat poder-ne garantir la viabilitat i futur”.

El consistori ha iniciat ja contactes amb el departament d’Educació per poder demanar ajuda i espera una nova reunió cap a la tardor. “Necessitem que el Govern posi molt més de la seua part perquè no pot ser que el futur d’aquests centres depengui només de la nostra capacitat econòmica”, va insistir Lladós.

Algunes de les mesures que proposa el consistori passen per aconseguir que l’escola del Pla sigui la de referència per a tots els nuclis del municipi i no exclusivament per al Pla de Sant Tirs, com passa actualment.

tracking