SEGRE

TRIBUNALS SEGURETAT VIÀRIA

Més de 900 conductors condemnats el 2018 per delictes de trànsit a Lleida

Més de la meitat de les sentències van ser per consum d’alcohol o drogues al volant

Més de 900 conductors condemnats el 2018 per delictes de trànsit a Lleida

Més de 900 conductors condemnats el 2018 per delictes de trànsit a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats lleidatans van dictar l’any passat un total de 920 sentències per delictes de trànsit, cosa que suposa un augment del 22% respecte al 2017. Segons la Memòria de la Fiscalia, més de la meitat de les sentències a la província de Lleida van ser per consum d’alcohol o drogues al volant. A Catalunya, 467 conductors compleixen pena de presó.

Els delictes contra la seguretat viària segueixen a l’alça. Així ho demostren les últimes dades publicades per Fiscalia, que en el seu avenç estadístic de la memòria del 2018 assenyala que a les comarques de Ponent un total de 920 conductors van ser condemnats l’any passat per incomplir la llei de seguretat viària. Això representa que les condemnes per delictes de trànsit han augmentat més d’un 22% en només un any, ja que el 2017 es va tancar amb 753 sentències d’aquest tipus. A banda dels xòfers lleidatans que van ser condemnats, a uns altres 356 se’ls van obrir diligències penals i esperen judici.

Per tipus d’infracció, el consum d’alcohol o drogues al volant continua sent la principal causa de condemna a les comarques de Lleida, representant més de la meitat de les condemnes, amb un increment del 21% respecte al 2017. Segons la memòria de la Fiscalia, a conduir ebri o drogat, el segueix el delicte d’anar al volant sense tenir el carnet, ja sigui per la pèrdua de tots els punts, per retirada judicial al ser reincident o perquè mai s’ha obtingut. El 2018, els tribunals de la província van dictar un total de 344 condemnes per conduir sense llicència, també un 21% més que un any abans. L’estadística mostra que també van a l’alça els conductors condemnats per conducció temerària, amb 23 casos l’any passat, o per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i drogotest, amb 52 condemnes a l’últim exercici. Així mateix, uns altres 19 lleidatans van afrontar una sentència per excedir el límit de velocitat, sis més que el 2017. Unes altres dos persones van ser condemnades per imprudències que posen en risc tercers. Segons la Fiscalia, Catalunya és la comunitat autònoma amb més sentències per delictes viaris, amb un total de 20.151, mentre que 467 conductors compleixen condemna a la presó. A tot l’Estat, es van dictar prop de 90.000 condemnes per seguretat viària, la qual cosa suposa ja el 34% del total de sentències per qualsevol tipus de delicte. A més, 5.164 conductors estan complint condemna a les presons espanyoles. La majoria són multireincidents en conducció sota els efectes de l’alcohol o drogues o sense permís.

tracking