SEGRE

CAMPANYA SERVEIS SOCIALS

Detecten fins a quatre casos de violència masclista en menys d'un mes al Pla d'Urgell

En marxa una campanya en contra de les agressions sexistes als pobles del Pla

La presentació de la campanya al consell comarcal.

La presentació de la campanya al consell comarcal.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Polítiques d’Igualitat i LGBTI ha registrat en els últims vint dies fins a quatre casos de violència masclista a la comarca del Pla d’Urgell. Així ho va confirmar ahir la coordinadora d’aquesta àrea, Lourdes Fort, en la presentació de les accions que portarà a terme el consell comarcal contra les agressions sexistes, violència masclista i discriminació.

Per començar, escometran la campanya Per un municipi lliure de sexismes a totes les festes majors de la comarca. És una iniciativa que van acollir el maig passat les festes de Mollerussa i que ara s’estendrà per tot el Pla.

El primer municipi ha sigut Golmés durant aquest cap de setmana i continuarà a Linyola, Torregrossa o Fondarella, fins al mes de novembre a Ivars d’Urgell, tal com van remarcar la coordinadora de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, Anna Lloret, i la tècnica de Joventut Laura López. La campanya presenta una sèrie de cartells protagonitzats per 21 joves de la comarca (quinze de Mollerussa i els altres, de municipis del Pla) amb lemes com “Jo decideixo com acabo la nit”, “Tinc dret a tornar a casa sense por” o “Si una situació no t’agrada, actua”.

Les accions, però, no acaben aquí i la intenció és organitzar noves campanyes que vagin dirigides a la població en general, segons va assegurar el president del consell comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadès. Així mateix, estan previstes accions com la redacció d’un protocol d’actuació comarcal amb el suport dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres.

La campanya Per un municipi lliure de sexismes té el suport econòmic del ministeri de la Presidència, Relació amb les Corts i Igualtat, de l’Institut Català de les Dones, el SIAD del consell comarcal i l’Oficina Jove del Pla d’Urgell.

tracking