SEGRE

Localitzat l'origen de la freqüència que inhabilita comandaments a distància a Sort

Provocava que comerços i cotxes no es poguessin obrir

Un tècnic del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació treballant a Sort.

Un tècnic del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació treballant a Sort.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat han localitzat la causa per la qual comandaments a distància d'alguns vehicles no funcionessin en una determinada zona de Sort. Un desfibril·lador extern automàtic, conegut popularment com a DEA, ubicat a l'avinguda Comtes de Pallars, actuava com a inhibidor de comandaments de vehicles i portes automàtiques que utilitzaven la mateixa freqüència, comuna en comandaments de turismes. Coincideix en el temps la instal·lació del desfibril·lador a la façana de l'antiga oficina de turisme municipal amb els primers casos de comandaments que deixaven de funcionar. D'aquesta manera, s'ha posat fi a una qüestió que tenia als veïns de Sort encuriosits.

Aquest DEA s'ha deixat inoperatiu i caldrà veure si presentava alguna avaria donat que al mateix municipi de Sort n'hi ha altres i no originen cap classe de problema, com també a la resta del país que n'hi ha milers.

La majoria de conductors es trobaven que no podien tancar ni obrir el vehicle amb els comandaments però alguns pocs s'havien trobat que no podien engegar el cotxe. En aquest cas la solució implicava avisar una grua que desplacés el vehicle uns metres més lluny on ja no actuava aquest inhibidor de freqüències i així poder-lo tornar a engegar amb normalitat.

tracking