SEGRE

Neix un linx al Pirineu català per primer cop des de fa més d'un segle

Al centre MónNatura Pirineus de les Valls d'Àneu

El primer linx nascut al Pirineu català en els últims cent anys.

Neix un linx al Pirineu català per primer cop des de fa més d'un segleFundació Catalunya La Pedrera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s’ha presentat al centre MónNatura Pirineus de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, el primer linx nascut al Pirineu català des de fa més d’un segle. El mascle, que pesa un quilo i que es troba en perfecte estat de salut, va néixer el passat 28 de maig i és de l’espècie Linx Europeu o Linx Boreal (Lynx lynx), extingida en aquesta zona.

Miquel Rafa, director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, responsable del centre de fauna, ha remarcat avui la importància d’aquest naixement i ha explicat que aquest linx reforçarà la tasca d’educació ambiental que es fa en aquest centre, on hi ha altres espècies d’animals com el trencalòs, el duc, el cabirol, la marta, la fagina i la guineu, entre d’altres; que permeten explicar la seva funció ecològica als Pirineus.

Els pares del cadell són dos exemplars que van néixer en captivitat al maig de 2008 en un centre de fauna de Galícia i van ser traslladats al centre de MónNatura Pirineus a l’agost del mateix any. “Fa 11 anys que estan al centre i és el primer cadell que han tingut, i de manera totalment natural”, ha explicat Miquel Rafa.

tracking