SEGRE

MEDI AMBIENT PURINS

Presenten 2.200 al·legacions contra Nova Tracjusa

© Protestes per la Nova Tracjusa

© Protestes per la Nova TracjusaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Aturem la Incineradora de Juneda ha presentat fins a 2.200 al·legacions personals al departament de Territori i Sostenibilitat contra la proposta d’autorització ambiental i declaració d’impacte ambiental que autoritzen la planta a dur a terme una activitat de tractament de purins i altres residus orgànics i la gasificació de residus. Es tracta d’al·legacions personals que s’han tramitat a través de la plataforma i que se sumen a les presentades per altres entitats, ajuntaments i consells. Precisament, la setmana passada el grup d’ERC a l’ajuntament de Juneda també va presentar al·legacions al considerar que aquesta autorització no garanteix la salubritat alimentària ni la protecció del medi ambient i de l’aire de la zona.

Val a recordar que el consell de les Garrigues va reclamar a la Generalitat que rebutgés donar autorització ambiental al projecte de la planta i també s’hi van sumar el consell de l’Urgell i l’entitat Borges per la República. Tot i això, la conselleria de Territori ha descartat fins ara retirar el projecte i va indicar que la normativa obliga a completar la tramitació i que s’analitzarà amb rigor si el projecte s’ajusta a la normativa per decidir si la proposta de resolució favorable s’eleva a una autorització definitiva del projecte a la planta.

Per la seua part, la cooperativa de ramaders GAP, promotora d’aquesta iniciativa, espera presentar el seu projecte durant la propera sessió del consell d’alcaldes de les Garrigues.

Més xarrades informatives dels opositors La plataforma de contraris a la planta de Trac-jusa ha organitzat demà a Juneda una altra xarrada informativa sobre l’aprovació provisional.En aquest cas, la xarrada estarà dirigida per Carlos Arribas, físic i responsable de residus d’Ecologistes en Acció. La plataforma ha dut a terme una campanya informativa per diferents pobles de les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell per donar a conèixer el projecte que planteja obtenir gas d’escombraries i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins en aquesta planta de les Garrigues.

tracking