SEGRE

REG RUPTURES

Acord per reparar la séquia de Massalcoreig a Fraga

Al detectar filtracions que afecten el parc fluvial del Cinca

Tècnics de Fraga i regants de Massalcoreig, ahir a la zona afectada per les filtracions.

Tècnics de Fraga i regants de Massalcoreig, ahir a la zona afectada per les filtracions.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l’ajuntament de Fraga, juntament amb l’alcaldessa d’aquesta localitat, Carmen Costa, entre altres autoritats, i responsables de la séquia de Massalcoreig van visitar ahir la zona on es registren des de fa setmanes filtracions procedents del canal de reg al parc fluvial al costat de l’avinguda Reis Catòlics de la capital del Baix Cinca.

Segons el president d’aquesta comunitat de regants, Antoni Ballesté, “hem constatat el problema i estem disposats a resoldre’l”. No obstant, han sol·licitat un marge de temps fins que finalitzi la campanya de reg abans d’abordar la reparació, atès que tancar el reg en plena campanya estival seria un greu perjudici, va remarcar Ballesté. La séquia té la presa a Fraga i uns 10 quilòmetres fins a Massalcoreig. “Fins que no la buidem i entrem per revisar-la no sabrem què és el que causa les esquerdes. Podrien ser les arrels per l’acumulació d’algues o que algun material hagi tapat la circulació del cabal”, va incidir.

Els regants ho abordaran després de la campanya de regs per no interferir en la recollida de la fruita

Per la seua part, l’alcaldessa de Fraga va indicar que entén la petició dels regants i va agrair la bona disposició per resoldre aquest problema que afecta la neteja i la salubritat de la zona.

tracking