SEGRE

Alerta per alt risc d'incendi a partir d'aquest divendres

Agricultura activa el Nivell 3 del Pla Alfa en quatre comarques lleidatanes

El mapa de risc d'incendi per a aquest divendres 9 d'agost.

Alerta per alt risc d'incendi a partir d'aquest divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20% a partir de d'aquest divendres, 9 de juliol, el departament d'Agricultura de la Generalitat ha anunciat que s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 71 municipis de les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Solsonès i la Terra Alta. A més, també es restringiran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Aquesta situació es pot perllongar fins dissabte 10 d'agost.

Demà, tal com preveu l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, han quedat suspeses 1.126 autoritzacions per a la realització d’activitats que poden ser generadores de perill d’incendi forestal en els municipis afectats.

En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, en nivell 3 del Pla Alfa, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.

Pel que fa a les picadores de palla a les comarques amb nivell 2 del Pla Alfa, no es podran utilitzar en l'horari comprés entre les 12:00 i les 18:00 hores. En cas dels municipis amb nivell 3 del Pla Alfa, no es podran utilitzar en cap franja horària.

tracking