SEGRE

HABITATGES SOCIALS

La Generalitat compra 176 pisos a Lleida en quatre anys per destinar-los a lloguer social

El Govern marca un rècord d’habitatges públics, amb més de 20.000 a Catalunya || S’han adquirit amb el dret de tempteig i retracte i 3.400 més els obté mitjançant convenis amb els bancs

Imatge d’arxiu del grup Sant Isidori de la capital del Pla d’Urgell.

Imatge d’arxiu del grup Sant Isidori de la capital del Pla d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha comprat 176 pisos a Lleida des de finals del 2015 fins al mes de juliol passat per destinar-los a lloguer social i per a les famílies amb més dificultats. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) ha comprat aquests immobles a través del dret de tempteig i retracte, mitjançant el qual el Govern disposa d’un privilegi per comprar-los que el situa davant de qualsevol persona que vulgui adquirir pisos de bancs, procedents d’execucions hipotecàries o dacions en pagament de preus mòdics.

A tot Catalunya, en el mateix període l’AHC ha comprat un total de 2.049 immobles a través d’aquest instrument (la major part, 1.342, a les comarques de Barcelona, 281 a les de Girona, i 250 a les de Tarragona). Això ha suposat una inversió de 107 milions d’euros i una mitjana de 52.000 euros per cada llar.

L’Agència de l’Habitatge va comprar l’any passat unes 90 vivendes a Lleida, la majoria a Mollerussa

L’any 2016 el parc d’habitatge gestionat per la Generalitat a tot Catalunya era de 17.266 unitats, una xifra que ha anat creixent any a any fins a arribar als 20.240 actuals, que suposa una xifra de rècord, “gràcies a l’impuls de noves polítiques dirigides a afavorir l’accés de les famílies amb més dificultats”. L’objectiu és poder afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La selecció dels pisos que es compren amb el dret de tempteig i retracte es du a terme valorant la necessitat dels municipis en els quals es troben, especialment per atendre les necessitats de les famílies que ja tenen un informe favorable emès per les taules d’emergències i que es troben a l’espera d’un pis.

Així mateix, aquest organisme de la Generalitat ha adquirit un total de 3.465 immobles amb la firma de convenis de cessió amb les entitats financeres. Tenint en compte les dades disponibles de l’any 2018, a Lleida hi havia 230 pisos cedits pels bancs a la Generalitat, mentre que el parc d’habitatge públic era de 1.152, comprats mitjançant el dret de tempteig i retracte.

Val a recordar que, només durant l’any passat, l’AHC va adquirir uns noranta habitatges per destinar-los a lloguer social a les comarques de Lleida. La gran majoria es trobaven a Mollerussa (42), per tal de poder resituar les famílies del grup Sant Isidori de la ciutat, que es preveu demolir. També es van adquirir immobles a Lleida ciutat (27), Balaguer (8), Tàrrega (7), Bellpuig (2), Agramunt (1), Alcarràs (1) i la Seu d’Urgell (1).

tracking