SEGRE

ESQUÍ PROJECTES

Comencen les obres de la nova innivació de Baqueira Beret

Tot i que encara no estarà llesta per a aquesta temporada d’hivern

L’ajuntament de Naut Aran, que va donar la llicència de les obres.

L’ajuntament de Naut Aran, que va donar la llicència de les obres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira Beret ja ha començat les obres per construir la nova bassa d’innivació a la zona de Beret, que tindrà una superfície de sis hectàrees i capacitat per a 200.000 metres cúbics d’aigua. L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va explicar ahir que l’ajuntament ja ha donat llicència d’obres.

En aquest sentit, fonts de l’estació d’esquí van apuntar que dijous van començar a treure la terra vegetal de la zona, que s’apartarà i quan acabin els treballs es reposarà. Van assegurar que la bassa no estarà llesta per a la temporada d’esquí que ve, perquè la intenció és que sigui operativa de cara a la temporada 2020-2021.

La construcció d’aquesta infraestructura suposarà una inversió de 3,2 milions d’euros. La bassa, que recollirà aigua durant el desglaç i es podrà utilitzar com a reserva en cas d’incendi, s’ubicarà a uns 400 metres al nord-est del pàrquing de la zona de Beret del domini esquiable aranès.

Val a recordar que la comissió d’Urbanisme d’Aran va aprovar a mitjans de juliol el pla urbanístic per a aquesta bassa, que inclou la construcció d’instal·lacions auxiliars i la connexió amb la canonada ja existent que capta aigua del riu Forcalh (vegeu SEGRE del 18 de juliol).

tracking