SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Troben mort un adolescent de 14 anys que va caure per un barranc a Espot

El menor, de nacionalitat holandesa, estava de vacances amb els seus pares

Vista de l’helicòpter que va rescatar el cos de l’adolescent.

Vista de l’helicòpter que va rescatar el cos de l’adolescent.MARTA LLUVICH/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menor de 14 anys va ser trobat ahir sense vida després de caure per un barranc a Espot, al Sobirà. Els serveis d’emergències buscaven l’adolescent des de la tarda de dijous, després que els seus pares en denunciessin la desaparició. La família, de nacionalitat holandesa, passava uns dies de vacances en un càmping de la zona.

Un adolescent de 14 anys va ser trobat ahir sense vida al caure per un barranc al terme municipal d’Espot, a la comarca del Pallars Sobirà. Els serveis d’emergències buscaven el menor, de nacionalitat holandesa, des de dijous, després que els seus pares en denunciessin la desaparició cap a les vuit del vespre.

Segons van explicar els Bombers de la Generalitat, el matrimoni va decidir sortir a la muntanya a fer una excursió al pantà de la Torrassa, però el seu fill no va voler acompanyar-los i es va quedar a les instal·lacions del càmping La Mola d’Espot, on passaven uns dies de vacances. Quan van tornar a la tarda, el jove ja no hi era.

Després d’avisar al 112, el dispositiu de recerca es va activar a les 20.21 hores amb quatre dotacions dels Bombers i una unitat dels Mossos d’Esquadra, que van estar buscant-lo sense èxit fins a les quatre de la matinada. A primera hora del matí d’ahir, es va reactivar la recerca amb un helicòpter i cinc dotacions terrestres de Bombers més una altra unitat dels Mossos.

Poc després, cap a les 9.30 hores, l’helicòpter dels Bombers va trobar el cos sense vida del jove al fons d’un barranc molt pròxim al càmping on va desaparèixer i en una zona de molt difícil accés.

Per poder procedir al rescat del cadàver, es va mobilitzar una unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos, amb funcions de policia judicial, així com efectius del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers, que van atendre psicològicament la família de la víctima.

La policia autonòmica ha obert una investigació sobre les circumstàncies de la mort del menor, encara que tot sembla indicar que l’adolescent va caure pel barranc de forma accidental.

D’altra banda, ahir de matinada, els Bombers i el SEM van rescatar un excursionista lesionat a Tremp. L’avís es va rebre a les 3.17 hores des del 112 d’Aragó, que va transferir una trucada als Bombers d’una persona amb una lesió lumbar. Pel que sembla, l’excursionista formava part d’un grup de vint persones que es dirigien a Areny. El SEM va atendre el lesionat al lloc mateix.

Lleida va registrar més de 150 rescats fins al mes de juliol Els Bombers han portat a terme més de 150 serveis de muntanya a les comarques lleidatanes en els set primers mesos de l’any, onze actuacions menys que en el mateix període del 2017. Fins al 31 de juliol s’han registrat 151 rescats al medi natural a Ponent i el Pirineu, la majoria a la Val d’Aran, comarca que lidera rànquing de tot Catalunya amb més de mig centenar. Del total de les actuacions, set de cada deu són per rescats de muntanya, amb 112, mentre el 21 per cent corresponen a la recerca de persones perdudes o desorientades, amb 32 rescats. Sis més es van dur a terme en rius, barrancs o llacs.

Vista de l’helicòpter que va rescatar el cos de l’adolescent.

Vista de l’helicòpter que va rescatar el cos de l’adolescent.MARTA LLUVICH/ACN

tracking