SEGRE

ESNOTICIA

Caos viari, pobles sense llum i retencions quilomètriques per poder entrar a Andorra

L’N-145 va estar tancada i els Mossos van desviar els camions i les autocaravanes cap a França

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un altre dels treballadors transfronterers, Martín Aparicio, va explicar que ahir no va poder acudir al seu lloc de treball a causa de l’allau de roques.

Calvo i Aparicio són dos dels més de 1.500 treballadors transfronterers que hi ha a Andorra. Aquest va ser un dels col·lectius afectats pel tall de l’accés al Principat, a banda dels centenars de turistes (especialment catalans i francesos) i visitants que anaven de compres al país veí.

?

la seu d’urgell

El despreniment d’ahir a Sant Julià de Lòria va provocar el caos viari a l’N-145, que dóna accés Andorra des de la Seu d’Urgell, i també en carreteres de la Cerdanya i franceses.

Les cues en aquestes últimes carreteres van arribar a ser de més de 4 quilòmetres, a causa de l’augment en el volum de trànsit. Això es va deure al fet que tots aquells vehicles que volien accedir al Principat durant les sis hores que va durar el tall de la CG-1 ho havien de fer per la frontera amb França, a través de l’N-260.

A més, els moviments de terra d’ahir van causar incidències en el servei de llum a Juberri i Fontaneda, que no tenien subministrament des del moment del succés. La previsió de la Mútua Elèctrica de Sant Julià, segons el Diari d’Andorra, era instal·lar un grup electrogen perquè els veïns poguessin recuperar la llum ahir mateix.

El tall de l’accés des de la Seu d’Urgell fins al Principat també va provocar que alguns vehicles quedessin atrapats a la frontera de la Farga de Moles i aquest va ser el cas d’alguns treballadors transfronterers, visitants i turistes (vegeu el desglossament).

Al matí, els Mossos d’Esquadra informaven a la rotonda de l’N-145 a la Seu d’Urgell del tall de l’accés el Principat i desviaven el trànsit cap al pas per França.

Quan es va obrir el pas alternatiu pel pàrquing del centre comercial Punt de Trobada, els Mossos d’Esquadra no permetien el pas d’autocars i vehicles pesants per la carretera N-145 perquè aquests no poden circular encara per l’accés que va habilitar el Govern d’Andorra per reobrir el pas fronterer. De fet, ho hauran de fer d’aquesta manera fins que s’habilitin dos carrils per a cada sentit de la circulació a Andorra, una cosa que està prevista que succeeixi en els propers dies.

Mentrestant, els veïns de Barcelona que arribaven des del túnel del Cadí es van trobar també amb les retencions que van provocar els vehicles que van anar des de l’Alt Urgell fins a la Cerdanya per entrar a Andorra per la frontera amb França. Així mateix, aquesta incidència viària també ha afectat els jugadors del Lleida Esportiu, que hauran d’anar des de la frontera de la Farga de Moles fins a la parròquia d’Encamp en furgonetes per arribar al camp de futbol de l’Andorra, amb què jugarà avui un partit (vegeu més informació a la pàgina 28).

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.SEGRE

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.

Les cues que es van registrar per accedir a la frontera de la Farga de Moles.SEGRE

tracking