SEGRE

Successos

Accident mortal d'una veïna d'Alpicat de 57 anys que feia submarinisme a la costa de l'Escala

La dona, amb molta experiència, va ser arrossegada pel corrent i es va colpejar contra una paret rocosa

Foto d'arxiu d'Olga Sol Barberà, que va estar a les llistes de la CUP d'Alpicat a les municipals.

Foto d'arxiu d'Olga Sol Barberà, que va estar a les llistes de la CUP d'Alpicat a les municipals.CUP ALPICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna d’Alpicat de 57 anys va morir dissabte al migdia després de tenir un accident mentre practicava submarinisme amb un centre d’immersió de L’Escala a la cova de la Xinxa, a la costa del Montgrí, entre la L’Escala i L’Estatit. La dona, Olga Sol Barberà, es trobava a poca profunditat quan un cop de corrent la va arrossegar fins el lateral de la cova i va xocar contra una paret rocosa, segons van informar diversos mitjans de Girona (ACTUALITZACIÓ. La submarinista d’Alpicat va morir ofegada). A causa del cop, la submarinista va perdre la consciència. Les mateixes informacions apunten que van ser els mateixos membres del grup d’immersió els qui la van socórrer i la van pujar a l’embarcació, on van alertar el 112 cap a les 13.15 hores, i van decidir traslladar-la fins el port de L’Escala. Segons el Diari de Girona, fins el port es va desplaçar una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Médiques (SEM). Els serveis sanitaris van intentar reanimar la dona, però no van poder fer res per salvar-lo la vida. També es van activar diverses patrulles de la Policia Local de L’Escala i els equips dels GEAS de la Guàrdia Civil.

Segons fonts properes, la víctima era una submarinista experimentada i en el moment del tràgic accident es trobava acompanyada per la seua parella. La morta va formar part de la llista de la CUP a Alpicat en les últimes eleccions municipals, en el número sis. La notícia va causar una gran commoció entre els veïns d’Alpicat, familiars i coneguts de la víctima, que formava part del grup de busseig Arquàtic de Lleida.

Està previst que el funeral es faci dimarts vinent. Els seus coneguts van destacar la seua proximitat, humilitat i força, amb una gran implicació en el seu municipi.

tracking